Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

AI for All Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

AI for All Δωρεάν  προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Κάντε ΚΛΙΚ για ΔΩΡΕΑΝ κατάρτηση

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025

Σιροπιαστή βασιλόπιτα, με μανταρίνι και αμύγδαλο - Γεμάτη αρώματα, με τέλεια γεύση

Αυτή η σιροπιαστή βασιλόπιτα με μανταρίνι και αμύγδαλο είναι η πιο αρωματική και αέρινη εκδοχή που μπορείς να φτιάξεις για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.


Το λεπτό, διακριτικό σιρόπι κρατάει τη βασιλόπιτα ζουμερή, ενώ το άρωμα του μανταρινιού και το τραγανό αμύγδαλο δίνουν έναν μοναδικό, γιορτινό χαρακτήρα. Είναι η βασιλόπιτα που μοσχοβολάει το σπίτι, εντυπωσιάζει στο κόψιμο και γίνεται η αγαπημένη όλων στο γιορτινό τραπέζι.


 
 

Τη συνταγή μάς δίνει η food blogger Eirini Zevelaki.

Συνταγη: Σιροπιαστή βασιλόπιτα, με μανταρίνι και αμύγδαλο

Υλικά

200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ ζάχαρη
200 γρ αμύγδαλα θρυμματισμένα
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 μανταρινιών το ξύσμα και το χυμό
1 λεμονιού το ξύσμα
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.γ. αλάτι

Σιρόπι:
100 ml χυμό μανταρινιού
65 γρ ζάχαρη

Γλάσο:
2 κούπες άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
3 κ.σ. γάλα


Εκτελεση

Σε μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει και να αφρατέψει.
Ενσωματώνω τη ζάχαρη σε δόσεις και συνεχίζω με τη μισή ποσότητα αμυγδάλου.
Ρίχνω ένα- ένα τα αυγά και αρωματίζω με το ξύσμα του λεμονιού και των μανταρινιών.

 
 
Συνεχίζω με το χυμό των μανταρινιών και το υπόλοιπο αμύγδαλο.
Τέλος προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι αναδεύοντας απαλά τώρα με μια κουτάλα (μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάω το ανακάτεμα).
Αδειάζω το μείγμα σε φόρμα διαμέτρου 24-26 εκ είτε με αντικολλητικό χαρτί καλυμμένη είτε με βούτυρο αλειμμένη και αλεύρι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 50-60 λεπτά.
Για το σιρόπι βάζω τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφού βράσει, μειώνω την ένταση και το αφήνω για 5 λεπτά να σιγοβράσει. Βγάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
Όταν βγει το γλυκό από το φούρνο το αφήνω 5 λεπτά και μετά το αλείφω με το κρύο σιρόπι λίγο λίγο να το απορροφάει και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
Για το γλάσο σε ένα μπολ ενώνω όλα τα υλικά, ανακατεύω καλά και το ρίχνω πάνω στη βασιλόπιτα. Με μια σπάτουλα το βοηθάω να απλωθεί να την καλύψει.
Αφού στεγνώσει μπορώ να διακοσμήσω με ζαχαρωτά.

 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου