Αποκαλυπτικές του μεγέθους των καταστροφών που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός -5,3 Ρίχτερ- που σημειώθηκε τα
ξημερώματα ήταν οι ώρες που ακολούθησαν.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα χωριά που έχουν πληγεί περισσότερο είναι στον Δήμο Δωδώνης και στις Δημοτικές Ενότητες Σελλών και Δωδώνης.
Ψήνα, Σενίκο, Άγιος Νικόλαος, και άλλα μετρούν τις πληγές τους και μάλιστα μετά από έναν βαρύ χειμώνα που πέρασαν με το αποτύπωμα να είναι ακόμη έντονο.
Σπίτια κατέρρευσαν κι άλλα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, εκκλησίες δεν άντεξαν το χτύπημα του Εγκέλαδου και πέτρινα σχολεία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.
Ο Δήμος Δωδώνης ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής την πρώτη καταγραφή και τις επιτόπιες επισκέψεις.. Στα χωριά είναι κυρίως ηλικιωμένοι οι οποίοι ζουν ώρες αγωνίες.
Ανυπολόγιστες οι ζημιές στην Ψήνα.. Από την κεντρική εκκλησία του χωριού, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου μέχρι το σχολείο και σπίτια.. Εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου παρουσιάζει ακόμη και το νεκροταφείο του χωριού με τις ζημιές να είναι ασύλληπτες..





Το Σενίκο και όλοι οι οικισμοί του έχουν υποστεί επίσης πολύ μεγάλες ζημιές..





Εικόνες αποκάλυψης και στον Άγιο Νικόλαο όπου σπίτια υπέστησαν ζημιές..




Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν την Δευτέρα από κλιμάκια μηχανικών οπότε θα υπάρχει και πιο αναλυτική εικόνα για την ακαταλληλότητα κατοικιών.









Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου