ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Νέα διακοπή και νέος δικηγόρος στη δίκη για τον Αλέξη

Από εμπλοκή σε εμπλοκή η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αμφισσας οδηγείται σε νέα διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας, μετά την παραίτηση των δύο δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, του Αλέξανδρου Κατσαντώνη... και του Χρήστου Μυλωνόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του Γρηγορόπουλου προχώρησε στον διορισμό νέου δικηγόρου, ο οποίος αναγκαστικά θα ζητήσει την ολιγοήμερη διακοπή της διαδικασίας προκειμένου να μελετήσει όχι μόνο την ογκωδέστατη δικογραφία αλλά και τα πρακτικά της παρούσας δίκης. Ωστόσο αύριο αναμένεται να ληφθεί εν συμβουλίω και η απόφαση για τη δήλωση αποχής, για λόγους ευθιξίας, της προέδρου της έδρας Αντζελίτας Παπαβασιλείου.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο εμπόδιο στην πρόοδο της δίκης προέκυψε την περασμένη εβδομάδα, όταν οι δύο συνήγοροι της πολιτικής αγωγής παραιτήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της μάρτυρος Αντας Τζιορμπατζούδη, για την οποία είχαν ζητήσει να διωχθεί για ψευδορκία. Πρόκειται για τη γυναίκα η οποία κατέθεσε ότι με ανώνυμο τηλεφώνημα υπέδειξε στους αστυνομικούς που διενεργούσαν την αυτοψία ένα σημείο, όπου είδε «ένα παιδί να σκύβει» και όχι το σημείο πτώσης του 15χρονου θύματος. Οι δύο δικηγόροι εμμένουν στην παραίτησή τους δηλώνοντας ότι «έχουν παραβλεφθεί σημαντικότατα δεδομένα» που συνηγορούν υπέρ της ψευδορκίας της μάρτυρος Τζιορμπατζούδη.

Μάλιστα ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης είχε υποστηρίξει ότι η δικονομική μεταχείρισή του ως συνηγόρου πολιτικής αγωγής παύει από την πρόεδρο του δικαστηρίου και τον αποτρέπει να συνεχίσει την ενάσκηση του καθήκοντός του στη δίκη. Ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για συγκαλυμμένη αίτηση εξαίρεσης και ζήτησε να τεθεί το αίτημα ευθέως από την πολιτική αγωγή.

Την ίδια στιγμή άμεση ήταν και η αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου Αντζελίτας Παπαβασιλείου, η οποία δήλωσε αποχή από την έδρα για λόγους ευθιξίας. «Εχω δεχτεί πολλά. Αμφισβητήθηκε η αμεροληψία μας πριν καν ξεκινήσει η δίκη. Εχετε μετατρέψει το δικαστήριο σε αρένα» είπε απευθυνόμενη στους δικηγόρους στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής. Και συνέχισε η πρόεδρος πριν από τη δήλωση αποχής της: «Για μένα μετράει το δίκαιο. Εχω ξαναπεί, και στην κ. Τσαλικιάν, ότι πονάμε για τον Αλέξη σαν να ήταν παιδί όλων μας. Ομως έχουμε δύο κατηγορουμένους και πρέπει να ακούσουμε τις απόψεις τους, γιατί εδώ έχουμε έρθει για να βρούμε τι συνέβη εκείνο το βράδυ».


ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου