ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Xορός εκατομμυρίων στη Γ.Γ. Αθλητισμού


 


Μεγάλο φαγοπότι στη Γ.Γ. Αθλητισμού με αφορμή τους Ολυμπιακούς
- Επιτροπή για διήμερο συνέδριο λειτουργούσε 2 χρόνια..!
- Προκύπτουν πολύ επιβαρυντικά σ
τοιχεία, λέει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης
Μεγάλο φαγοπότι στη Γ.Γ. Αθλητισμού με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αποκαλύπτει έρευνα της Real News με στοιχεία από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσια Διοίκησης...
 Η λέξη – κλειδί ήταν “Επιτροπή” καθώς όπως φαίνεται στους φακέλους που έχουν σταλεί και στη Βουλή, είχαν συγκροτηθεί από το 2000 ως το 2008 επιτροπές για κάθε δυνατό αντικείμενο ή και χωρίς αντικείμενο, με παχυλές σε πολλές περιπτώσεις αμοιβές για αυτούς που τις συγκροτούσαν – πολλοί μάλιστα συμμετείχαν και σε περισσότερες από μία.

Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι Επιτροπή για συνέδριο που έγινε στην Αθήνα στις 16 και 17 Μαρτίου του 2006. Συγκροτήθηκε τρεις ημέρες πριν το συνέδριο αλλά οι εργασίες της – και οι αμοιβές των στελεχών της – κράτησαν μέχρι το τέλος του 2008. Το ίδιο συνέβη και με την Επιτροπή για το συνέδριο “Αθλητισμός και Γυναίκα 2003” η οποία διατηρήθηκε μέχρι το 2005.

Η “Επιτροπή για την ολοκλήρωση του έργου παρακολούθησης και συντονισμού των έργων ολυμπιακής προετοιμασίας” αριθμούσε 15 μέλη τα οποία πληρώνονταν μέχρι το 2007, δηλαδή τρία χρόνια μετά τη λήξη των Αγώνων.

Ακόμη, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία είχε 9 μέλη καλά αμοιβόμενα, συγκροτήθηκε το 2003 και η λειτουργία της ανανεώθηκε το 2006 και το 2007. Ο πρόεδρος αμειβόταν με 3.450 ευρώ, ο αναπληρωτής πρόεδρος με 1.500 ευρώ, τα έξι μέλη έπαιρναν 1.250 ευρώ και ο γραμματέας 500 ευρώ. Αυτή η επιτροπή είχε και μία υποεπιτροπή τριμελή για να τη ... βοηθά – με τα μέλη της να εισπράτουν 700 ευρώ το μήνα.

Ακόμη μία “ωραία” περίπτωση ήταν η Επιτροπή Διακίνησης Αλληλογραφίας την οποία αποτελούσαν 32 μέλη – με 400 ευρώ αμοιβή μηνιαίως δηλαδή συνολικό κόστος ανά μήνα 12.800 ευρώ. Συγκροτήθηκε το 2006 και κρίθηκε αναγκαίο να λειτουργήσει και το 2007 και το 2008.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω επιτροπές καταργήθηκαν από τον νέο γ.γ. Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή.

Όλα ξεκίνησαν από καταγγελία υπαλλήλου της Γ.Γ. Αθλητισμού στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή. Εκείνος έδωσε εντολή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για διερεύνησης και από εκεί προέκυψαν – όπως λέει ο κ. Ρακιντζής στη Real News - “πολύ επιβαρυντικά στοιχεία, λόγω μη τήρησης της νομιμότητας και λειτουργίας επιτροπών που δεν είχαν πλέον αντικείμενο”.

“Για παράδειγμα λειτουργούσε επιτροπή συντονισμού Ολυμπιακής Προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων και μετά τους Αγώνες” αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου