ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθεί κανείς με τη γυμναστική...


http://www.carmarthenshire.gov.uk/English/news/PublishingImages/Fusion%20Gym!.JPG 






Η γυμναστική στα 40, τα 50 και τα 60 είναι σαν τις αποταμιεύσεις που κάνουμε για περίπτωση ανάγκης. Η Δρ Αντζελα Σμιθ από το Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφεια εξηγεί ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κανείς να γυμνάζεται, ακόμη και αν ποτέ δεν ήταν λάτρης του αθλητισμού. Η αερόβια κατάσταση, η οστική υγεία, η...
ευκινησία μπορούν να επιτευχθούν ακόμη και στην μέση ηλικία.
Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ακόμα και οι υπερήλικες μπορούν να διπλασιάσουν την μυϊκή τους δύναμη με συστηματική άσκηση με βάρη.
Εξάλλου οι πάσχοντες από αρθρίτιδα όσο διατηρούνται σωματικά δραστήριοι βιώνουν λιγότερο πόνο και η καλή φυσική κατάσταση έχει διαπιστωθεί ότι θωρακίζει τον οργανισμό έναντι του καρκίνου.
Φυσικά δεν θα πρέπει κανείς να νομίζει ότι ο αθλητισμός στα εφηβικά χρόνια είναι σωτήριος δια βίου. Τα οφέλη της γυμναστικής δεν διαρκούν εφ όρου ζωής. Ο ισχυρός σκελετός που μπορεί να οικοδομήσει ο έφηβος με την γυμναστική, με το πέρασμα του χρόνου γίνεται εύθραυστος, αν ο άνθρωπος δεν είναι δραστήριος σε όλες τις φάσεις της ζωής του.
Η λογική λέει ότι οι 40αρηδες, 50αρηδες και 60αρηδες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί με την σωματική τους υγεία. Το κολύμπι, τα βάρη και η γιόγκα μπορούν να ενισχύσουν τον οργανισμό, αρκεί να γίνονται τακτικά και με σύστημα.
Δέκα λεπτά σωματικής άσκησης έχουν σημαντική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα και αρκούν μερικές εβδομάδες για να φανούν τα οφέλη για την υγεία.
Όπως λοιπόν ο 50αρης αρχίζει να οραματίζεται την καθημερινότητά του μετά την συνταξιοδότηση, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και για την γυμναστική. Ότι κι αν ίσχυε στο παρελθόν, υπάρχει χρόνος να τροποποιηθεί στο παρόν και το άμεσο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου