ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Όχι πια μπύρα για τους Αυστραλούς




Το στερεότυπο που θέλει τους Αυστραλούς με ένα ποτήρι μπύρας στο χέρι, τείνει να εκλείψει αφού οι στατιστικές δείχνουν ότι οι Αυστραλοί πίνουν όλο και λιγότερη μπύρα και η κατανάλωσή της βρίσκεται στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 61 ετών. Σε έκθεση με... τίτλο "Οχι Πλέον ένα Εθνος που Πίνει Μπύρες", η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι η κατανάλωση της μπύρας μειώνεται σταδιακά από την δεκαετία του ΄60, ενώ αντίθετα του κρασιού και των άλλων ποτών αυξάνεται.
Αναφορικά με την ποσότητα, η κατανάλωση μπύρας έφτασε σε σημεία ρεκόρ την περίοδο 1948-1949 με περίπου 190 λίτρα ανά άτομο, αλλά την περίοδο 2008-2009 είχε ήδη μειωθεί στα 107 λίτρα ανά άτομο.
Στις αρχές της δεκαετίας του ΄60, η μπύρα αντιστοιχούσε στο 76% της συνολικής ποσότητας αλκοόλ που καταναλωνόταν στην Αυστραλία, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει πέσει στο 44%.
Η κατανάλωση κρασιού αυξήθηκε τρεις φορές κατά την ίδια περίοδο, στο 36%, ενώ εκείνη των υπόλοιπων αλκοολούχων, σχεδόν διπλασιάστηκε στο 20%.
Η έκθεση αναφέρει ότι η κατανάλωση μπύρας ενδεχομένως να μειώθηκε εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως οι συνήθειες των αυστραλών ανάλογα με την ηλικία τους, η αύξηση του εισοδήματος του πληθυσμού και η ανάπτυξη της οινοπαραγωγής της χώρας.
Επίσης στη μείωση ενδέχεται να συνέβαλε η αύξηση των φόρων και τα αλκοτέστ που ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται. 


ΑΠΕ -ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου