ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Από 1η Ιουνίου η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων με το ΕΣΥ







Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου και μέχρι την 1η Ιουνίου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να εξυπηρετούνται και από τους 12.500 συμβεβλημένους γιατρούς του ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων και των ελευθέρων επαγγελματιών, ανακοίνωσαν ο... υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Οι γιατροί των δύο ταμείων που θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ θα λαμβάνουν επιπλέον αμοιβή.
Το ΙΚΑ, είπε ο κ. Κουτρουμάνης, θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κατάλογο με τα ονόματα των συμβεβλημένων γιατρών που θα δεχτούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του. Όσο για την αμοιβή τους, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είπε ότι θα εισηγηθεί να είναι 10 με 15 ευρώ.
Από την 1η Ιουνίου και μετά θα ενοποιηθούν οι υγειονομικές μονάδες των ασφαλιστικών ταμείων με το ΕΣΥ.
Η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας, Εργασίας και ο Διοικητής του ΙΚΑ συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης με τους εκπροσώπους των γιατρών που έχουν κάνει από την Τρίτη κατάληψη στο υπουργείο Υγείας, μετά από δικό τους, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, αίτημα, αλλά η συνάντηση κατέληξε σε αδιέξοδο, καθώς οι γιατροί επιμένουν στην απόσυρση του νομοσχεδίου προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση. Οι γιατροί αντιδρούν –μεταξύ άλλων – στο σχέδιο ενοποίηση των υγειονομικών μονάδων των ασφαλιστικών ταμείων με το ΕΣΥ και στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων.
Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και πρότεινε να γίνει συνάντηση την Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση.
Οι γιατροί αρνήθηκαν να παραστούν την Πέμπτη σε νέα συνάντηση και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν και την Τετάρτη το βράδυ στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας.
Παράλληλα, οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως και την Παρασκευή, ενώ 24ωρη απεργία αποφάσισαν και οι γιατροί στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά για την Πέμπτη. Με 4ωρη στάση συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Ο ιατρικός σύλλογος Αθήνας καλεί τα μέλη του την Πέμπτη σε αποχή.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν όμως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου με 24ωρη απεργία και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου