ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Γιατί τα κρεμμύδια προκαλούν δάκρυα; - Πώς μπορείτε να το αποφύγετε







Η εικόνα ενός ανθρώπου που καθαρίζει κρεμμύδια ενώ παράλληλα «κλαίει» είναι γνωστή σε όλους. Τα κρεμμύδια προκαλούν δάκρυα όταν τα κόβουμε, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό...
Στην πραγματικότητα, η ευαίσθητη επιφάνεια των ματιών μας δέχεται επίθεση από την αέρια μορφή του σουλφενικού οξέος. Το σουλφενικό οξύ παρουσιάζεται στα κρεμμύδια μέσω του θείου που αυτά απορροφούν από το έδαφος κατά την ανάπτυξή τους. Όταν το εκάστοτε κρεμμύδι κόβεται, αυτό το οξύ μετατρέπεται αμέσως σε αέριο. Όταν αυτό φτάσει τελικά στα μάτια, προκαλεί ένα μικρό «τσίμπημα» και μας κάνει να δακρύζουμε. Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο. Αποθηκεύοντας τα κρεμμύδια στο ψυγείο πριν τα κόψετε, επιβραδύνετε τη χημική τους ισχύ κάτι που συγκρατεί τελικά και την αντίδραση του σπασμωδικού κλάματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου