ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Αποκάλυψη! Κάθε ΚΑΦΑΟ και «κοριός»











Ξέφραγο αμπέλι παραμένουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες των Ελλήνων πολιτών, με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών Α. Λαμπρινόπουλο να..
παραδέχεται στη Βουλή ότι τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ βρίσκονται στο έλεος των επιτηδείων και οι υπηρεσίες της Αρχής εξακολουθούν να ανακαλύπτουν εκεί μαγνητοφωνάκια και άλλους τρόπους υποκλοπών. Την ίδια ώρα μάλιστα η ΑΔΑΕ όχι απλώς δεν μπορεί να διασφαλίσει το απόρρητο αλλά καλείται να επιστρέψει σε Vodafone και Ericsson εντόκως μάλιστα το πρόστιμο των 83.500.000 ευρώ, διότι το ΣτΕ έκρινε την επιβολή του άκυρη για τυπικούς λόγους.
Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ο κ. Λαμπρινόπουλος περιέγραψε μια θλιβερή κατάσταση τόσο γύρω από τη διασφάλιση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών όσο και στον έλεγχο της ΕΥΠ, χωρίς πάντως να συνδέσει ευθέως τα μαγνητοφωνάκια στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ με την ΕΥΠ.


Ο κ. Λαμπρινόπουλος τόνισε ότι «οι εισαγγελικές διατάξεις για άρση του απορρήτου τα έτη 2010-2011 έχουν υπερδιπλασιαστεί», παρ’ όλα αυτά όμως η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ. Οσα είπε μάλιστα ο προϊστάμενος της ΑΔΑΕ σχετικά με πρόσφατη επίσκεψη στην ΕΥΠ ήταν χαρακτηριστικά, αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα ότι η ΕΥΠ δεν έδειξε στην ΑΔΑΕ το σύνολο του εξοπλισμού της:
«Επισκεφθήκαμε την ΕΥΠ και μας έδειξε ένα βαλιτσάκι. Είπαμε τότε ότι αν αυτός είναι ο εξοπλισμός τότε η ΕΥΠ είναι φτωχή και θα πρέπει να έχει κάτι καλύτερο. Ψάξαμε και το βαλιτσάκι και τον σκληρό δίσκο που περιέχει και δεν βρήκαμε τίποτα επιλήψιμο. Ομως δεν νομίζω ότι η ΑΔΑΕ μπορεί να κάνει ουσιαστικό έλεγχο της ΕΥΠ. Πού είναι εγκατεστημένη η ΕΥΠ; Είναι τα γραφεία της αυτά που επισκεφθήκαμε ή έχει κι άλλα; Ή έχει και κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε; Δέχομαι τη δήλωση της ΕΥΠ, μια και δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά, ότι αυτά είναι μόνο και δεν υπάρχει τίποτα άλλο».


Γιώργος Λυκουρέντζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου