ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ …

Του Γιώργου Νούτσου*
  Μοιραστείτε το στο facebook









Τώρα που τα φώτα έσβησαν, τα χειροκροτήματα σιώπησαν, τα λογια επαψαν να ακουγονται, ηρθε η ωρα του πολιτη. Η αγωνια κορυφωνεται. Τα σεναρια δινουν και παιρνουν. Στις "μη δημοσιοποιημενες" δημοσκοπησεις που ομως..

εντεχνως δημοσιευονται, οι εναλλαγες διαδεχονται η μια την αλλη. Ολα βορα στον καιροσκοπισμο της εκλογικης επικρατησης.

Οι επιλογες φιλοι, δεν ειναι πλεον απεριοριστες ! τα διλημματα, εχουν συμπιεστει βαναυσα και ουσιαστικα, ενα μονο εχει απομεινει..."ευρωπαισμος με εξωστρέφεια κ αναπτυξη" ή "νοσηρος κλειστοφοβικος Εθνικος εγωκεντρισμος" !!! Αυτα ειναι τα ζητουμενα. Αυτα θα καθορισουν την επιλογη του κοσμου. Εγω, και δεν δισταζω να το φωναξω, επιλεγω το πρωτο. Την μεγαλη Ευρωπαικη οικογενεια, τη δημοκρατια, τις δυνατοτητες αναπτυξης, την αμιλλα, εκεινους τους ανθρωπους, που αποκολλημενοι απο το παρελθον, θα σχεδιασουν, θα τολμησουν κ θα εφαρμοσουν ενα συγκροτημενο σχεδιο αναταξης και αναπτυξης. Σ αυτους τους δυσκολους καιρους, αυτο και μονο αυτο εχει αναγκη η χωρα μας. Δεν επιλεγω την δευτερη, επικινδυνη, αν και υπερβολικα ωραιοποιημενη επιλογη. Την πατριδα, την εχουμε ολοι στην καρδια μας και δεν ανεχομαι απο κανεναν να πλειοδοτει, υποτιμωντας παραλληλα τις δικες μου επιλογες, αμαυρωνοντας και μηδενιζοντας με απολυτη ισοπεδωση τις θεσεις μου, μιλωντας για "προδοτες" και "πουλημενους", αναβιωνοντας ακραιες εθνικιστικες κορωνες, παιζοντας εν τελει με το θυμικο, αλλα και τις φοβιες του παρηφανου Ελληνα.

Φιλοι μου, με το που σβηνουν τα φωτα, αποκαλυπτονται οι σκελετοι της ενδοιας επιχειρηματων, του απροκαλυπτου και ανευθυνου λαικισμου, της πατριδοκαπηλειας και του ευκαιριακου εντυπωσιασμου. Μονο που με εντυπωσεις, κραυγες, πηχυαίους τιτλους και αφορισμους η χωρα δεν κυβερναται ! Χρειαζεται σχεδιο, που δεν το εχουν. Χρειαζεται γνωση, που επισης δεν την εχουν. Χρειαζεται οραμα, που ομως πρεπει να πατα στα γερα θεμελια μιας σκεψης συγκροτημενης και δημιουργικης, που επισης δεν την εχουν.

Τι απομενει λοιπον ; αυτο που ολο αυτο το διαστημα μεσα απο δω φωναζω...Συνεση, μετριοπαθεια, λογικη, δικαια κριση...

Το συστημα της μεταπολιτευσης "εξεμετρησε τον βιο του" !!! Απεβιωσε πριν καν γεννηθει το καινουργιο ! κι αυτο είναι το μεγαλυτερο προβλημα σημερα. Ζουμε τις οδύνες ενος τοκετού, που και μηνυματα θα στειλει, και θα εξωπεταξει στο πυρ το εξωτερον πρακτικες και προσωπα που μας εφεραν μεχρι εδω...

Αυτη ειναι η μεγαλη ευθυνη και προκληση για τον πολιτη αυριο...Να δημιουργησει τις συνθηκες ενος νεου ξεκινηματος για τη χωρα, ξεσκαρταροντας τα υλικα, προσωπα κ νοοτροπιιες, με τα οποια θα το χτισει ! Η δυναμη ειναι πια στα χερια του απλου πολιτη, που καποιοι βαναυσα προσπαθησαν ολο αυτο τον καιρο να αλλοιωσουν την κριση του. Ο σημερινος πολιτης ομως, και ειδικα οι νεοι ανθρωποι, δεν "μασανε" πια. Με οδηγο τη σωφροσυνη, θα τιμωρησουν οτι παλαικομματικιο και ξεπερασμενο, θα στηριξουν νεες ελπιδοφορες παρουσιες, προγραμματικη ετοιμοτητα και διαχειριστικη δεινοτητα και εμπειρια...

Η μεγαλη φιλελευθερη γαλαζια παραταξη εχει τον τροπο και τους ανθρωπους να υπηρετησει τον τοπο μας. Να αλλαξει ολα οσα ενοχλησαν, κακοφορμησαν, κακοποιησαν και με λυσωδη τροπο ευτελισαν τη χωρα και τους πολιτες της.

Η επομενη μερα ειναι μερα ευθυνης για ολους. Ειναι μια μεγαλη μερα, ισως η κρισιμοτερη των τελευταιων δεκαετιων. Ας μην τη χαραμισουμε...Γιατι, δευτερη ευκαιρια, ισως να μην μας ξαναδοθει...Ολοι στις καλπες λοιπον...για να πραξουμε το επιβαλλομενο χρεος μας...Καλο βολι Ελληνες...!!!

* Δημαρχος Γρεβενων 2007- 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου