ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σκηνικό αναδιάταξης στην ευρύτερη κεντροδεξιά μετά την διάλυση των “Ανεξάρτητων”

Μοιραστείτε το στο facebook
Σκηνικό αναδιάταξης στήνεται στην ευρύτερη κεντροδεξιά και οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες το επόμενο διάστημα με..
φόντο τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Μετά από πολύμηνη παρουσία στο κόμμα, τον κατ’ αυτούς «Ασυνάρτητων Ελλήνων», τα κορυφαία στελέχη, όπως οι Χρήστος Ζώης, Κώστας Μαρκόπουλος, Γιάννης Μανώλης και Δημήτρης Σταμάτης που άνοιξαν και πρώτοι το χορό των αποχωρήσεων, είδαν το φως το αληθινόν και κατανόησαν ότι ο Πάνος Καμμένος, δεν κάνει για ηγέτης.
Αποφάσισαν λοιπόν να αποχωρήσουν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δίνοντας λαβή για ευρύτερες συζητήσεις για το μέλλει γενέσθαι στο χώρο της κεντροδεξιάς. Θα υπάρξει ενίσχυση της Ν.Δ.; Θα επιστρέψουν τα απολωλότα πρόβατα πίσω στο μαντρί; Θα κάνουν άλλον πολιτικό σχηματισμό για να διαπραγματευθούν την επόμενη μέρα την επιστροφή τους στη Ν.Δ.; Εμμένουν στο αντιμνημνόνιο; Σημαίνει κάτι το γεγονός ότι το κόμμα Καμμένου μπήκε σε τροχιά διάλυσης;
Οι απαντήσεις είναι πολλές και διαφορετικές, ανάλογα από ποια σκοπιά βρίσκεται ο καθένας. Το σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι ζυμώσεις για τη διαδικασία επανένωσης της παράταξης και δημιουργίας νέων συνθηκών, στο νέο πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικό περιβάλλον, μετά τα τρία ισοπεδωτικά μνημόνια.
Οι διαχωρισμοί μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί ξεθωριάζουν. Η συζήτηση στο δημόσιο διάλογο μπαίνει σε άλλη βάση και αυτό το κατανοούν όλοι. Το μνημόνιο είναι πλέον στη ζωή μας και αυτοί που φύγανε από τον Καμμένο, αλλά και άλλοι που ετοιμάζονται να φύγουν το ξέρουν, ότι εάν θέλουν να έχουν μέλλον πολιτικό, δεν μπορεί να είναι σε ένα κόμμα με ασυνάρτητο πολιτικό λόγο και χωρίς ιδεολογική πυξίδα.
Ως εκ τούτου τίθεται θέμα επανένωσης δυνάμεων με εκατέρωθεν υποχωρήσεις, κυρίως όμως όσων αποχώρησαν και έμειναν άλλοι πίσω στη Ν.Δ. να τραβήξουν το κάρο του μνημονίου. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και το ξέρει ο Σαμαράς που δεν βιάζεται.
Η υπομονή και στην πολιτική είναι μεγάλο προσόν, παρά το γεγονός ότι ήδη στο παρασκήνιο έχει ξεκινήσει η συζήτηση περί ενδεχόμενης επιστροφής στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Νέα Δημοκρατία, αν και σε επιχειρηματικούς κύκλους κυοφορούνται σενάρια για τη διαμόρφωση νέου πολιτικού φορέα, αποτελούμενου από τους «αντάρτες» του Πάνου Καμμένου και τους διαγραμμένους της ΝΔ.
Ο Σαμαράς παρακολουθεί από απόσταση και έχει δώσει εντολή για μη εμπλοκή επίσημα της Ν.Δ. Στο Μαξίμου περιμένουν, γνωρίζοντας ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ τους.
Απλά, όσοι ετοιμάζονται για επιστροφή, αυτή δεν θα γίνει με τους όρους τους, αλλά με τους κανόνες Σαμαρά που αργά, αλλά σταθερά χτίζει το ευρωπαϊκό κόμμα.
Μάρκος Αυρήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου