ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Δύο κλειδιά για ένα λουκέτο

Μπορείς να διαφωνήσεις μαζί τους, άλλωστε έχουν διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις. Αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις όσα καταθέτουν..
δύο άνθρωποι που έζησαν την ΕΡΤ «από μέσα», τα οποία και «ξεκλειδώνουν» ιστορικά τι συνέβη.
Ροβήρος Μανθούλης, ο σκηνοθέτης, αριστερός, στην «Αυγή» :
«Όταν μου ζήτησε η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου να «βάλω τάξη» στο χάος της ΕΡΤ που ακολούθησε την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, φεύγοντας πήγα να χαιρετίσω τον υφυπουργό Τύπου.
Έμαθα -του λέω- πως ανάμεσα στην παραίτηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και στην ορκωμοσία της δικής σας, του ΠΑΣΟΚ, ο παραιτηθείς νεοδημοκράτης υφυπουργός προσέλαβε, αργά το βράδυ, 250 υπαλλήλους στην ΕΡΤ. Νομίζω πως μπορείτε απολύτως νόμιμα να τους απολύσετε.
Ναι, μου λέει, μπορούμε αλλά δεν θα το κάνουμε. Γιατί; Για να μην έχουμε απεργίες από το συνδικάτο! Και τι θα κάνετε; ρωτάω. Θα προσλάβουμε 250 δικούς μας, μου λέει! Δηλαδή, μέσα σε ένα 24ωρο προστέθηκαν 500 καινούργιοι υπάλληλοι στο προσωπικό της ΕΡΤ
…»

(Παρένθεση : ο κ. Μανθούλης δεν λέει βέβαια ότι διαχρονικά η ΝΔ διόριζε στην ΕΡΤ ως επί το πλείστον αριστερούς, για να «εξευμενίζει» τον αντίπαλο, κάτι που εφήρμοσε και η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή. Ο Θ. Ρουσσόπουλος δεν ανακάλυψε τον τροχό)
Κέλυ Σακάκου, επί δεκαετίες παρουσιάστρια, συντηρητική, σε ενημερωτικό site :
«Το κακό ξεκινάει από το 1981 με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ. Άρχισαν εν μία νυκτί να καταφθάνουν στρατιές ασχέτων περί τα ραδιοτηλεοπτικά, αμόρφωτων, πρασινοφρουρών, συστήθηκαν οι κλαδικές, συνδικαλιστές πήρανε την εξουσία, διευθυντές και πρόεδροι ακυρώθηκαν, τις αποφάσεις τις έπαιρναν αυτοί, αυτοί διεκδικούσαν και λάμβαναν διότι ήταν ένας κομματικός στρατός. Και φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε.
Ευθύνεται βεβαίως μετά και η Νέα Δημοκρατία γιατί κι εκείνη προσπάθησε να μιμηθεί την πρακτική του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και η αριστερά δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Διότι εγώ θυμάμαι από την εποχή του ΚΚΕ εσωτερικού, οι Ρηγάδες, οι μετέπειτα Συνασπισμοί, το ΚΚΕ, όλοι βάζαν τους ανθρώπους τους εκεί.
Έτσι κι αλλιώς μετά την μεταπολίτευση, τον πολιτισμό και την παιδεία την πήραν οι αριστεροί, την οικονομία την πήραν οι δεξιοί. Ο πολιτισμός ήτανε πάντοτε καπελωμένος από την αριστερά. Άρα σε έναν τέτοιο χώρο που ήταν χώρος πολιτισμού οι αριστεροί έπαιξαν ρόλο. Και εξουσία άσκησαν και να τα αφήσουν τώρα αυτά που λένε ότι «μόνο τα δυό κόμματα φταίνε κι εμείς δεν κυβερνήσαμε».
Είχε χαθεί ο έλεγχος. Γίνανε προσπάθειες από προέδρους όλων των κομμάτων να γίνει εξορθολογισμός αλλά δεν μπορούσε να γίνει. Δηλαδή σε αυτό το σημείο καταλαβαίνω ίσως και τον Σαμαρά. Δεν επικροτώ όμως καθόλου τον τρόπο με τον οποίο το έκανε».
Η Ιστορία διδάσκει ένα πράγμα : ότι κανένας δεν διδάσκεται από την Ιστορία. Αλλά, στην περίπτωση, καλό είναι να τη θυμόμαστε.
Έρχεται νέος φορέας με νέες προσλήψεις. Το πελατειακό κράτος φεύγει;

Προφήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου