ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

"Πρωταθλητές" στην διαφθορά οι δήμαρχοι


 Την ίδια στιγμή που ο κόσμος έχει κάνει απίστευτες θυσίες και απαιτεί λογοδοσία για κάθε ευρώ που φεύγει από τον κρατικό κορβανά, αποκαλύπτεται ότι η διαφθορά..
στην Ελλάδα ζει και βασιλεύει αλλά δεν γίνονται και πολλά προκειμένου να χτυπηθεί.
Ενώ δηλαδή δημοσιεύονται εκθέσεις και πορίσματα για διεφθαρμένους κρατικούς υπαλλήλους κι όχι μόνο, τα πάντα μένουν στα χαρτιά, ποτέ δεν μαθαίνει ο ελληνικός λαός την αλήθεια και δεν επέρχεται η κάθαρση με αποδείξεις και ονόματα.
Έτσι, το φως της δημοσιότητας είδε η λίστα για το 2013 με τα πόθεν έσχες κάποιων, τα οποία έχουν πρόβλημα που μπορεί να είναι από απόκρυψη στοιχείων μέχρι άλλα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν. Σύμφωνα με τη λίστα Νικολούδη, του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, πρωταθλητές για το 2013 στην απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων αναδεικνύονται οι δήμαρχοι, ενώ ακολουθούν ιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, μέλη αξιολόγησης διαγωνισμών, διαιτητές ποδοσφαίρου κ.ά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στον κατάλογο που εστάλη στον εισαγγελέα, υπάρχουν δήμαρχοι (75), ιατροί νοσοκομείων (62), πρόεδροι ΝΠΔΔ (48), μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών (37), αλλά και δημοσιογράφοι (18), διαιτητές επαγγελματικού αθλητισμού (7) κ.λπ.


"Πρωταθλητές" στην διαφθορά οι δήμαρχοι photo - 1
Στα αξιοσημείωτα της λίστας είναι τα πόθεν έσχες 6 προέδρων ή στελεχών τραπεζών, οι 18 σωφρονιστικοί υπάλληλοι που προφανώς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και 6 δικαστικοί.
Η Αρχή δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις που διερεύνησε και απέστειλε στην Δικαιοσύνη. Από αυτά, περίπου 73 εκατ. ευρω αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.
Καλά όλα αυτά, κι αν συγκριθούν με την ίδια έκθεση του 2012 θα διαπιστωθεί ότι η λίστα μεγαλώνει, οι ελεγχόμενοι αυξάνονται αλλά από ουσία δεν έχουμε μάθει τι γίνεται. Γιατί να μη δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα των δημάρχων, των περιφερειαρχών, των διοικητών νοσοκομείων, των δημοσιογράφων ή όποιων άλλων έχουν αποδεδειγμένα εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς;
Πώς θα πάει ο κόσμος να ψηφίσει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ξέροντας ότι ένας μεγάλος αριθμός δημάρχων έχει...πειραγμένο πόθεν έσχες;
Αν θέλουμε διαφάνεια και λογοδοσία ας κάνουμε την αρχή δίνοντας όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να ξέρει ο ελληνικός λαός με ποιους έχει να κάνει.

Antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου