ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Τρόμος για τη φάρμα με τις τρελές αγελάδες στη Φθιώτιδα !!!!



Σε καραντίνα τέθηκε η φάρμα στη στη Λοκρίδα Φθιώτιδας στην οποία επιβεβαιώθηκαν δύο θετικά κρούσματα της νόσου των «τρελών αγελάδων» σε νεκρά βοοειδή...



Τα άρρωστα ζώα εντοπίστηκαν σε μεγάλη μονάδα και σύμφωνα με πληροφορίες από τα δέκα νεκρά ζώα που πάρθηκαν δείγματα για έλεγχο στα δυο εντοπίστηκε η νόσος της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του για το περιστατικό, το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρει ότι διενεργήθηκε έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής στην συγκεκριμένη μονάδα και στα αρχεία της και πως από τις 7 Μαρτίου η εκτροφή στη φάρμα βρίσκεται υπό επίσημη επιτήρηση.

Το υπουργείο τονίζει επίσης ότι έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και σημειώνει πως από το 2007 πραγματοποιείται σε ετήσια βάση το Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου Ζωοτροφών, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και τον έλεγχο των ζωοτροφών για ΣΕΒ.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων σε 300 δείγματα ζωοτροφών ανά έτος και όπως τονίζεται, μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί περιπτώσεις μη συμμορφούμενων δειγμάτων ζωοτροφών για βοοειδή.

Πάντως, σημειώνεται ότι σύμφωνα με το LamiaReport, τα δυο ζώα που βρέθηκαν θετικά οι κτηνοτρόφοι τα έχουν πάρει από την Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου