ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

7 ευεργετικές ιδιότητες της νηστείας



Πέρα από το θρησκευτικό κομμάτι, το Πάσχα είναι ιδανική περίοδος εσωτερική αναζήτησης και ξεκαθαρίσματος. Βασικός αρωγός σε αυτό είναι η νηστεία.
Οι 7 λόγοι που ακολουθούν, θα σας
πείσουν για τις ευεργετικές ιδιότητές της.
Η νηστεία βοηθά στην απώλεια βάρους
Η νηστεία είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να απαλλαγείτε από πνευματικά και σωματικά «βάρη». Έρευνες έχουν δείξει ότι οι διατροφικές επιλογές σε περίοδο νηστείας επιτρέπουν στο σώμα να κάψει τα λιποκύτταρα πιο αποτελεσματικά από τις συνηθισμένες μεθόδους δίαιτας. Κατά τη διάρκεια της νηστείας το σώμα χρησιμοποιεί το λίπος ως βασική πηγή ενέργειας και όχι τη ζάχαρη. Η διαδικασία αυτή οδηγεί σε ουσιαστικό χάσιμο λίπους από το σώμα με υγιή τρόπο.
Ενισχύει το μεταβολισμό
Η νηστεία επιτρέπει στο πεπτικό σύστημα να ξεκουραστεί, γεγονός που ενισχύει το μεταβολισμό σας καίγοντας πιο αποτελεσματικά τις θερμίδες. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το πεπτικό σας σύστημα η νηστεία είναι μία πολύ καλή επιλογή για να ενισχύσετε την καλύτερη λειτουργία του εντέρου σας και να ρυθμίσετε τον οργανισμό σας.
Νηστεία σημαίνει μακροζωία
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, όσο λιγότερο τρώτε τόσο περισσότερο θα ζήσετε. Φυσικά, δε μιλάμε για ελάχιστες ποσότητες που οδηγούν σε πείνα, αλλά σε υγιείς διατροφικές επιλογές στις σωστές ποσότητες. Η ουσία είναι ότι όσο λιγότερο τρώει κάποιος τόσο λιγότερο επιβαρύνει το πεπτικό του σύστημα. Για παράδειγμα, τα όσπρια επιβαρύνουν λιγότερο τον οργανισμό από ότι το κόκκινο κρέας.
Η νηστεία βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία
Ο λόγος είναι ότι ενισχύει την παραγωγή μιας πρωτεΐνης, ενός νευροτροφικού παράγοντα που προέρχεται από τον εγκέφαλο (BDNF). Η ουσία αυτή ενεργοποιεί τα εγκεφαλικά κύτταρα ώστε να δημιουργήσουν νέους νευρώνες ενώ παράλληλα προκαλεί πάρα πολλές άλλες χημικές αντιδράσεις που προωθούν την εγκεφαλική δραστηριότητα. Η πρωτεΐνη αυτή ακόμα προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από εκφυλιστικές ασθένειες, όπως είναι το Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.
Η νηστεία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα..

Η συνέχεια εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου