ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Νέο «αμυντικό Δόγμα» Καμμένου

Ιλαροτραγικές καταστάσεις καταγράφονται αυτή την περίοδο στο υπουργείο Άμυνας. Από τη μια δίνουν και παίρνουν τα σενάρια, με αφορμή εμπλοκή
πρωτοκλασάτων στελεχών του σε εξοπλιστικά προγράμματα του παρελθόντος, ακόμα και για εσωτερικά μαχαιρώματα στο υπουργείο, και από την άλλη ο Π.Καμμένος ανακοινώνει, ενώπιον της πρεσβευτού του Ισραήλ στην Ελλάδα νέο «αμυντικό Δόγμα» Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Άραγε, το μέγαρο Μαξίμου, που προεκλογικά έκανε λόγο περί αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως κράτους τι λέει; Επίσης, ο κ.Καμμένος έχει ρωτήσει την άποψη της Λευκωσίας ή είναι και αυτό το «νέο Δόγμα», όπως εκείνο το «κάλεσμα» που είχε κάνει, όταν είχε επισκεφτεί τη μεγαλόνησο, για να πάρει η Κύπρος μαχητικά αεροσκάφη; Φαίνεται ότι η «ορχήστρα της συγκυβέρνησης» είναι εντελώς «ξεκούρδιστη».



Χθες, λοιπόν, ο Π.Καμμένος πήγε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην Ανδραβίδα, προκειμένου να ενημερωθεί για την ελληνική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2015» η οποία διεξάγεται με τη συμμετοχή αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων Στρατού Ξηράς. Τι πήγε δηλαδή, ολόκληρη επίσκεψη με όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έκανε. Μάλιστα, φρόντισε να φωτογραφίζεται, μαζί με τους στρατιωτικούς –για πολλοστή φορά- ως «μάχιμο κομμάντο» με τζάκετ παραλλαγής, αλλά, όταν ήταν στην αίθουσα της ενημέρωσης, α, εκεί έφυγε η παραλλαγή, και μπήκε το κοστούμι.
Στην Ανδραβίδα ήταν και η πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Ιρίτ Μπεν Αμπά, δεδομένου ότι στην άσκηση «Ηνίοχος» για πρώτη φορά μετείχαν αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ, όπως επίσης και δυνάμεις ξηράς των ΗΠΑ. Ενώπιον της κ.Αμπά, λοιπόν, ο κ.Καμμένος είπε: «Ισραήλ, Κύπρος και Ελλάδα ουσιαστικά αποτελούν ένα χώρο που -γιατί όχι- μπορεί να είναι το νέο αμυντικό δόγμα, το οποίο μπορεί να προεκταθεί και προς το Βορρά, προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, κάτι που θα επιδιώξει η Ελλάδα».
Τώρα, βέβαια, δεν ξέρουμε αν ο κ.Καμμένος μιλάει ενίοτε με τον υπουργό Εξωτερικών, κ.Νίκο Κοτζιά, ή λέει ό,τι θέλει. Διότι, αν δούμε τις δηλώσεις Κοτζιά στις ΗΠΑ, όπου βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα σε επίσημη επίσκεψη, και τις συγκρίνουμε με τις σημερινές δηλώσεις Καμμένου, μάλλον ισχύει το «τρείς λαλούν και δυο χορεύουν». Ο κ.Κοτζιάς, λοιπόν, είπε για το Κυπριακό ότι λύση, χωρίς να αποχωρήσουν τόσο οι τουρκικές, όσο και οι ελληνικές δυνάμεις από τη μεγαλόνησο, δεν μπορεί να υπάρξει. Τώρα, πως συνάδει η δήλωση Καμμένου περί «νέου αμυντικού Δόγματος» με τη θέση Κοτζιά,… άγνωστες οι βουλές του Κυρίου.
Για το Κυπριακό, ειδικότερα, ο κ.Κοτζιάς, μιλώντας με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, εξήγησε: «Εμείς, ως εγγυήτρια δύναμη επιθυμούμε, και για τον εαυτό μας και για την Τουρκία, να αποσυρθεί από την Κύπρο. Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική λύση, αν δεν συμβεί αυτό. Δεν θα είναι λύση, θα είναι μία εικονική λύση ή μία ψευδαίσθηση λύσης και θα κοροϊδευόμαστε. Άρα, επιθυμούμε να σταματήσουν και των άλλων και τα δικά μας τα δικαιώματα που απορρέουν από παλαιότερες συνθήκες. Νομίζω ότι το σκέφτονται καλά. Το μήνυμα κατεγράφη, από την αμερικανική κυβέρνηση μέχρι τον γ.γ. του ΟΗΕ». Και κατέληξε: «Αν οι Τούρκοι θέλουν λύση πολύ γρήγορα, δεν έχουν παρά να φύγουν πολύ γρήγορα από το νησί».
Διπλωμάτης εκ του προχείρου

Νέο «αμυντικό Δόγμα» Καμμένου photo - 1
Κατά τα λοιπά, μπροστά την ισραηλινή διπλωμάτη, ο υπουργός Άμυνας δεν θα μπορούσε να παραλείψει και να μην μιλήσει για τον κίνδυνο του ισλαμικού φονταμενταλισμού, και άλλα τινά γνωστά.Είπε ακόμα ότι η «άμυνα της Ελλάδας λειτουργεί και ως Ευρωπαϊκό προγεφύρωμα και ανάχωμα σε κάθε σύγχρονη απειλή», ότι «σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα, ως μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ουσιαστικά την πολιτική ευθύνη, με κέντρο τη Σούδα, να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή στα πεδία της Συμμαχίας, αλλά και παράλληλα προχωρά σε στενή συνεργασία με το Ισραήλ και άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος, με την οποία από τη στιγμή που θα καθοριστεί η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη θα εφάπτεται στα νότια σύνορα». Ανέφερε ακόμα ότι «προχωράμε σε αμυντική συνεργασία με την Αίγυπτο τις επόμενες ημέρες» και ότι «τέτοιου είδους συνεργασίες θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας ασφαλούς περιοχής που ξεκινά από την Αίγυπτο, μία χώρα που αντιστέκεται στον ισλαμικό φονταμενταλισμό και από το Ισραήλ». Ο κ.Καμμένος παραβιάζει ανοικτές θύρες. Διότι, οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες, και ειδικά τα τελευταία χρόνια, οπότε οι σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας βρίσκονται σε κρίση, ακολουθούν συστηματικά πολιτική σύσφιγξης των σχέσεων Αθήνας – Τελ Αβίβ. Ωστόσο, δεν το διαφημίζουν. Και η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συχνότατα κάνει ασκήσεις με την ελληνική στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, όπως επίσης πάρα πολλές φορές –και πρόσφατα με την κρίση, εξαιτίας του «Μπαρμπαρός» στην Κύπρο- έσπευσε να καλύψει τον κυπριακό εναέριο χώρο. Ουδείς όμως, το φωνάζει, ούτε η Λευκωσία, ούτε η Αθήνα. Ο κ.Καμμένος, όμως, προφανώς για να ψαρέψει εκλογική πελατεία, δεν έχει κανένα πρόβλημα να το διαλαλεί.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η τακτική Καμμένου και εμπλοκή του σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, φέρεται να έχει ενοχλήσει σφόδρα το υπουργείο Εξωτερικών. Κύκλοι του μάλιστα, εξέφραζαν την δυσφορία τους, όταν πρόσφατα ο υπουργός Άμυνας, από την Αίγυπτο όπου βρέθηκε, προανήγγειλε την ΑΟΖ ή, όταν από τις ΗΠΑ, και τη συνάντησή του με την υφυπουργό Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, κ.Νούλαντ, μιλούσε επί παντός επιστητού της εξωτερικής πολιτικής.
Ο κ.Καμμένος, πάντως, στις χθεσινές δηλώσεις του, έκανε και ένα ακόμη «λάθος». Εξέθεσε την Αίγυπτο, λέγοντας ουσιαστικά ότι, μέσω της Ελλάδος, προωθείται η τριμερής συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου - Ισραήλ. Κι’ αυτό, διότι ναι μεν η Αίγυπτος συγκεκαλυμμένα θέλει τη συνεργασία με το Ισραήλ, στην περιοχή της, αλλά επουδενί επιθυμεί να το δείχνει, επειδή κάθε συνεργασία αραβικής χώρας με το Ισραήλ θεωρείται στον αραβικό κόσμο ως «κόκκινο πανί».
Τι κρύβεται πίσω από τα εξοπλιστικά;

Νέο «αμυντικό Δόγμα» Καμμένου photo - 2
Τελευταία, γίνεται επίσης, σειρά δημοσιευμάτων για αμυντικά προγράμματα από το υπουργείο Άμυνας. Ο πανάκριβος εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, Ρ3 Orion (500 εκ. ευρώ συνολικό κόστος, 45 εκ. προκαταβολή για το 2015), από την αμερικανική Lockheed, δημοσιεύματα και καταγγελίες στη Βουλή ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, κ.Ταφύλλης, ήταν υπεργολάβος της Lockheed, κ.ο.κ. Ως γνωστόν, προ ετών, όταν είχαν γίνει οι ίδιες αναφορές για τον γγ, ο κ,.Τσίπρας τον είχε καλύψει. Άκρως ενδιαφέρον είναι ότι αντίστοιχες καταγγελίες στη Βουλή είχαν γίνει από τον πρώην βουλευτή του κόμματος του κ.Καμμένου, Ντάβρη (Τι είχε αποκαλύψει το antinews για τον Γιάννη Ταφύλλη και Διεγράφη απο την ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Γ. Νταβρής ). Τι απαντά για όλα αυτά ο κ.Καμμένος στις συνεντεύξεις του; Για μεν τα Ρ3 λέει ότι το τι θα κάνουμε «δεν θα το πουν οι αντιπρόσωποι γαλλικών συμφερόντων ή αεροπλάνων, θα το πει το Πολεμικό Ναυτικό και οι Ένοπλες Δυνάμεις». Ποιος τα λέει αυτά; Ο άνθρωπος που παλαιότερα, όταν ακόμα ήταν στη ΝΔ, ήταν βασικό μέλος του «Κλάμπ των υποστηρικτών του Σαρκοζί» (Ο φίλος του φίλου και οι Έλληνες φίλοι του Σαρκοζί). Ένα κλάμπ, του οποίου «ψυχή» στη Γαλλία, ήταν οι ιδιοκτήτες της γαλλικής εταιρείας – κολοσσού, «Dassault Aviation».
Όσον αφορά τον Γιάννη Ταφύλλη, ο ίδιος δήλωσε: «Δεν έχω ιδέα για το αν ο άνθρωπος ήταν υπεργολάβος ή δεν ήταν. Θα το απαντήσει ο ίδιος, δεν ξέρω αν είχε τέτοιου είδους εμπλοκή αλλά πάντως τώρα στο υπουργείο δεν έχει καμία εμπλοκή με τα εξοπλιστικά. Έχει μόνο το θέμα του πολιτικού προσωπικού. Η επίθεση που γίνεται, γίνεται καθαρά από συμφέροντα εταιρειών και ιδίως ευρωπαϊκών εταιρειών, οι οποίες θα πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς δεν πρόκειται να υποστούμε κανέναν εκβιασμό». Και συνέχισε, επιτιθέμενος για την προβληματική προμήθεια των γαλλικών ελικοπτέρων, NH-90, τα οποία «πρακτόρευσαν» στην Ελλάδα γνωστά, μεγάλα επιχειρηματικά πρόσωπα.
Εμείς, πάντως, δεν ξέρουμε αν οι αρμοδιότητες του κ.Ταφύλλη περιορίζονται μόνο σε θέματα πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Άμυνας, αλλά, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, το σίγουρο είναι ότι αυτή είναι η επιθυμία του υπουργικού γραφείου: Να κρατηθεί μακριά από τα όποια εξοπλιστικά προγράμματα. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, κ.Κ.Ησυχος, και ο υφυπουργός, Ν.Τόσκας, αν και δείχνουν να παρακολουθούν διακριτικά τα τεκταινόμενα, προκειμένου να μην φανεί ότι διαταράσσουν την εικόνα της συγκυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά έντονη είναι η φημολογία ότι έχουν στείλει μηνύματα στο μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τα οποία ο κ.Καμμένος επιχειρεί την πλήρη «άλωση» συγκεκριμένων, νευραλγικών τομέων του υπουργείου.
Να σημειωθεί ότι μέσα στο 2015 προβλέπεται να ξοδευτούν 700 εκ.ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα. Είναι χρήματα, τα οποία έχουν αποφασιστεί να διατεθούν από την προηγούμενη κυβέρνηση, στο πλαίσιο του «μίνι εξοπλιστικού» Αβραμόπουλου (2,5 δις. το μεγαλύτερο εξοπλιστικό στην περίοδο της κρίσης), και μένει να φανεί αν θα το υλοποιήσει και η παρούσα κυβέρνηση. Την πρώτη δόση για το P3 πάντως, την ενέκρινε το τωρινό ΚΥΣΕΑ.

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου