ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Σαουδική Αραβία: Η οικογενειακή επιχείρηση του Μπιλ Λάντεν απολύει 77.000 εργάτες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ

To Φροντιστήριο των Επιτυχιών στα Γρεβενά

Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Σαουδική Αραβία: Η οικογενειακή επιχείρηση του Μπιλ Λάντεν απολύει 77.000 εργάτες

Ο σαουδαραβικός κατασκευαστικός κολοσσός «Binladen Group», που
αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, απέλυσε 77.000 ξένους εργάτες, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Al-Watan», επικαλούμενη ένα στέλεχος του ομίλου.

Εδώ και πολλές ημέρες κυκλοφορούσαν φήμες για χιλιάδες απολύσεις, για απλήρωτους μισθούς και για κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον όμιλο ο οποίος έχει αναλάβει ορισμένα από τα μεγαλύτερα έργα στη Σαουδική Αραβία, που όμως πλήττεται από τη σημαντική πτώση της τιμής του πετρελαίου. Εκπρόσωπος του ομίλου που ρωτήθηκε για το θέμα αυτό από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γιασίν Αλάτας, επιβεβαίωσε ότι έγιναν απολύσεις, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένο αριθμό.

Με βάση το δημοσίευμα, μέχρι την Κυριακή είχαν απολυθεί 77.000 ξένοι εργάτες οι οποίοι «έλαβαν τη βίζα εξόδου» από τη Σαουδική Αραβία. Ο όμιλος απασχολεί περίπου 200.000 αλλοδαπούς στη χώρα. Το κύμα των απολύσεων μπορεί να συμπαρασύρει και «12.000-17.000 Σαουδάραβες που εργάζονται ως υπεύθυνοι, μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι ή ελεγκτές» πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος που δεν κατονομάζεται από την εφημερίδα.

Η «Binladen Group» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1931 από τον πατέρα του Οσάμα μπιν Λάντεν, του ηγέτη της Αλ Κάιντα ο οποίος σκοτώθηκε πριν από πέντε χρόνια από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο Πακιστάν.

Το ανώνυμο στέλεχος είπε ότι «η εταιρεία και τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο όμιλος», χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς τους προσάπτει.

Το μισθολογικό κόστος του ομίλου κυμαίνεται στα 2 δις ριάλ (466 εκατ. ευρώ) ενώ τα έργα που έχει αναλάβει στη Σαουδική Αραβία και σε άλλες χώρες εκτιμώνται στα 136 δις ριάλ (32 δις ευρώ), πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος.tribune.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου