Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ αφού πιεις κρασί


Το κρασί αφήνει λεκέδες στα δόντια και αυτό δεν
είναι το μόνο κακό που μπορεί να κάνει στη στοματική σας υγιεινή. Υπάρχει ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ αφού έχετε πιει κρασί αν ενδιαφέρεστε να κρατήσετε το στόμα σας σε καλή κατάσταση.
Ποτέ μην βουρτσίζετε τα δόντια σας. Ο λόγος είναι ότι αν βουρτσίσετε τα δόντια σας εκείνη την ώρα μπορείτε να κάνετε μεγάλη ζημιά στο σμάλτο των δοντιών. Τόσο το κόκκινο όσο και το λευκό κρασί έχουν υψηλά ποσοστά οξύτητας (παρόλο που το λευκό έχει πολύ περισσότερο) και είναι σημαντικό να περιμένουμε τουλάχιστον μια ώρα αφού έχουμε καταναλώσει κρασί πριν βουρτσίσουμε τα δόντια μας. Αφήνοντας χρόνο πριν από το βούρτσισμα των δοντιών δίνετε στο σμάλτο την ευκαιρία να ανακάμψει από την επίθεση του οξέος και τον καθιστά λιγότερο επιρρεπή στο να απομακρυνθεί με το βούρτσισμα.

Μια έρευνα για τη σχέση του κρασιού με το σμάλτο των δοντιών αποκάλυψε ότι το λευκό κρασί έχει υψηλότερο διαβρωτικό δυναμικό από το κόκκινο. Εντός των ορίων αυτής της μελέτης, μπορεί να θεωρηθεί ότι μια συχνή κατανάλωση λευκού κρασιού θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρή οδοντική διάβρωση.

Μπορεί να θέλετε να ξεφορτωθείτε τους λεκέδες στα δόντια σας απο το κόκκινο κρασί που καταναλώσατε ή να θέλετε να πλύνετε τα δόντια σας πριν κοιμηθείτε ενώ λίγη ώρα πριν πίνατε ακόμα λευκό κρασί αλλά θα πρέπει να το ξανασκεφθείτε πριν πιάσετε την οδοντόβουρτσα.womantoc.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου