Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

6 υγιεινές τροφές που μπορούν να μας βλάψουν αν δεν τις καταναλώσουμε σωστά

ugieines-anthugieines-trofes-diatrofi
Μπορεί η ντομάτα να είναι αντιοξειδωτική, το γάλα να
μας χαρίζει ασβέστιο και το σπανάκι σίδηρο, αν δεν προσέξουμε την κατανάλωσή τους, όμως,
μπορούν να μας βλάψουν. Δείτε πώς.


Το να φάμε 3 κομμάτια τούρτας ή ένα πακέτο μπισκότα στην... καθισιά μας, είναι γνωστό πως είναι άκρως βλαβερό και παχυντικό. Εκτός, όμως, των προφανών, υπάρχουν και κάποιες υγιεινές τροφές που, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να αποδειχτούν επικίνδυνες, με διαφορετικό τρόπο η κάθε μια, αν καταναλώνονται σε υπερβολικές ποσότητες. Ας τις γνωρίσουμε, για να δούμε τι πρέπει να προσέχουμε.Γάλα
Σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο British Medical Journal, οι γυναίκες που κατανάλωναν 3 ή περισσότερα φλιτζάνια γάλα καθημερινά, παρουσίαζαν 90% μεγαλύτερη πιθανότητα θανάτου την επόμενη εικοσαετία, σε σχέση με τις γυναίκες που περιορίζονταν σε 1 φλιτζάνι την ημέρα. Ακόμη, οι πρώτες παρουσίαζαν αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων στα οστά, φλεγμονής και οξειδωτικού στρες, γι’ αυτό καλό είναι να παραμένετε στο 1 φλιτζάνι το πολύ την ημέρα, να λαμβάνετε το ασβέστιο που χρειάζεστε και από άλλες πηγές και να προτιμάτε το κατσικίσιο γάλα.
Πορτοκάλια και ντομάτες
Μην φοβάστε, οι ντομάτες και τα πορτοκάλια συνεχίζουν να παρέχουν στον οργανισμό μαςαντιοξειδωτικά και να προστατεύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η βλαβερή τους πλευρά, η οποία «ξεδιπλώνεται» όταν καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες αυτών, οφείλεται στα οξέα τους, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε παλινδρόμηση. Όταν αυτό συμβαίνει συχνά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκληθεί μια διαταραχή γνωστή ως «οισοφάγος Barrett», κατά την οποία δημιουργούνται προκαρκινικές αλλοιώσεις στον οισοφάγο. Γι’ αυτό οι ειδικοί προτείνουν να μην ξεπερνάμε τις 2 μερίδες πορτοκαλιού ή ντομάτας την ημέρα και να τα αποφεύγουμε αν παρουσιάζουμε συμπτώματα παλινδρόμησης.

Νερό
Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι σίγουρα το κλειδί για μια καλή υγεία. Όταν, όμως, η κατανάλωσή του ξεπεράσει τα όρια, μπορεί να οδηγηθούμε και σε δηλητηρίαση. Αυτό συμβαίνει όταν υπερβολικά πολύ νερό διαλύει το νάτριο στον οργανισμό, οδηγώντας σε αφύσικα χαμηλά επίπεδά του στο αίμα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην εγκεφαλική λειτουργία, ακόμη και θάνατο. Στο ερώτημα που σίγουρα έχει γεννηθεί σε όλους «πόσο νερό μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο», η απάντηση είναι, σύμφωνα με κάποιες πηγές, ότι περίπου 6 λίτρα μπορούν να προκαλέσουν κακό σε ένα άτομο 75 κιλών, ενώ σε ένα γενικότερο πλαίσιο, οι ειδικοί τονίζουν ότι από κάτι τέτοιο κινδυνεύουν αυτοί που αναγκάζουν τον εαυτό τους να υπερβάλλει στην κατανάλωση νερού και οι υπερμαραθωνοδρόμοι. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβάλλετε κι εσείς, ελέγξτε τα ούρα σας. Αν είναι πάντα διάφανα, ίσως θα πρέπει να μειώσετε την πρόσληψή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου