ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

tomanitari.gr: Τα μυστικά των αφυδατωμένων άγριων μανιταριών στην μαγειρική μας...





Τα αφυδατωμένα μανιτάρια:



  • δίνουν την λύση, ώστε να έχουμε άγρια μανιτάρια στα φαγητά μας όλο τον χρόνο.







  • μπορούμε να τα παρομοιάσουμε με μπαχαρικά που εμπλουτίζουν την γεύση, αλλά και την θρεπτική αξία του πιάτου μας. 







  • μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε όλα τα φαγητά και σε σαλάτες. 







  • έαν φυλάσσονται σε σκιερό μέρος, αντέχουν για περίπου δύο χρόνια, χωρίς να χάσουν το άρωμα τους και τις θρεπτικές ουσίες τους. 







  • Πως χρησιμοποιούμε τα αφυδατωμένα μανιτάρια στην μαγειρική μας;
    1. όταν πρόκειται για κάποιο φαγητό το οποίο κάνει βράση περίπου 20 λεπτά και παραπάνω (πχ. σούπα, ριζότο, όσπρια), απλά σπάμε σε μικρότερα κομματάκια 3 – 4 αφυδατωμένα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο φαγητό μας από την αρχή της διαδικασίας μαγειρέματος.
    2. όταν θέλουμε να τα προσθέσουμε σε κάποιο φαγητό το οποίο δεν κάνει βράση (πχ. σαλάτα, πίτσα) ή κάνει βράση λιγότερο από 20 λεπτά, τοποθετούμαι σε χλιαρό νερό 3 – 4 αφυδατωμένα μανιτάρια για 20 λεπτά και το νεράκι το κρατάμε σε ένα βαζάκι στο ψύγειο μας για να το χρησιμοποιήσουμε ως ζωμό σε κάποιο φαγητό μας. 
    3. όταν θέλουμε να τα προσθέσουμε σε κόκκινη σάλτσα ή τηγανιά, μπορούμε να τα μουλιάσουμε για 10 λεπτά σε κόκκινο κρασί και να σβήσουμε το φαγητό μας με το κρασί και τα μανιτάρια.  
    4. τέλος, όταν θέλουμε να κάνουμε ομελέτα μπορούμε να τα μουλιάσουμε σε χλιαρό γάλα για 10 λεπτά και έπειτα μαζί με το γάλα, να τα ρίξουμε στην ομελέτα μας. 
    5. για κάθε συσκευασία των 25 γραμμαρίων, χρησιμοποιούμαι το 1/4 όταν το φαγητό μας είναι για 4-8 άτομα.

     Καλή σας όρεξη!!!
    Δείτε περισσότερα εδώ




    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου