Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Χρήστος Τριγώνης: «Δημιουργία Κέντρου Βαλκανικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Δημόσιας Ασφάλειας στα Γρεβενά»

Συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα για το μέλλον της Σχολής Αστυφυλάκων στα Γρεβενά, με ασόβαρα σενάρια και

παραφιλολογίες να διακινούνται ένθεν κακείθεν.

Είναι αυτονόητο ότι η συνυφασμένη με την πόλη τριτοβάθμια εκπαιδευτική δομή, για κανένα λόγο δεν θα παύσει τη λειτουργία της, οποιοσδήποτε δε, έστω και κατά διάνοια, απεργάζεται τέτοιες σκέψεις, να είναι βέβαιος ότι αυτές αποτελούν ένα πανίσχυρο «casus belli» για το σύνολο της Γρεβενιώτικης κοινωνίας.

 
 
Σε καθε περίπτωση όμως, δεν μπορούμε να αρκεστούμε στα τετριμμένα ούτε να επαναπαυόμαστε στα δεδομένα.
Για να πάμε μπροστά, πρέπει να βλέπουμε το αύριο και να σχεδιάζουμε ορθολογικά για το μέλλον.
Είναι πλέον κοινά παραδεκτό ότι το έγκλημα έχει αναβαθμιστεί αλλά και διεθνοποιηθεί σε όλες τις εκφάνσεις του.
Τα σύγχρονα και οργανωμένα κράτη δεν πρέπει να το ακολουθούν αλλά οφείλουν να το προλαμβάνουν και να το αποτρέπουν.
Βασικός πυλώνας αυτής της στρατηγικής είναι η αποτελεσματική και συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού που έχει την ευθύνη για την τήρηση της δημόσιας ασφάλειας.
Πέρα από τα πρόγραμματα εκπαίδευσης και τις διακρατικές συνεργασίες, αυτό επιτυγχάνεται και με τις ανάλογες σύγχρονες εκπαιδευτικές υποδομές που έχει ανάγκη η Ελληνική Αστυνομία.
Και αυτές δεν μπορούν να υφίστανται διάσπαρτες ως παραρτήματα ούτε σε ανακαινισμένα εκθετήρια, ούτε σε παλιά οικοτροφεία, ούτε σε κλειστές αποθήκες, ούτε σε οτιδήποτε εγκατελειμμένο φανταστεί ο καθε αιρετός μόνο και μόνο για να «φέρουμε λίγο κόσμο να παραγγέλνει πίτσες».
Αν η Πολιτεία και οι ορδές υποψηφίων και κυβερνητικών στελεχών που παρελαύνουν σχεδόν καθημερινά λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών από τον καθημαγμένο τόπο μας, θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τα Γρεβενά, ας αναβαθμίσουν άμεσα τη Σχολή Αστυφυλάκων της πόλης μας σε «Κέντρο Βαλκανικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Δημόσιας Ασφάλειας» που θα λειτουργεί σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες θα κατασκευαστούν ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ για το σκοπό αυτό.
Το κέντρο αυτό, πέρα από τις ανάγκες σύγχρονης και επαρκούς εκπαίδευσης των νέων αστυνομικών, παράλληλα θα πρέπει να λειτουργεί ως δομή δια βίου μάθησης στα ζητήματα της ασφάλειας του πολίτη, συνέργειας και συνεκπαίδευσης με αστυνομικές ακαδημίες από όμορες και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, ιδίως στα θέματα της παράτυπης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος καθώς επίσης θα μπορεί να υποστηρίξει και την εκπαίδευση των υπαλλήλων των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας μας και όχι μόνο.
Σημαντική στο εγχείρημα θα μπορεί να είναι και η αλληλεπίδραση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και κυρίως με τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και τα δυο τμήματα της στα Γρεβενά, μιας και το οικονομικό έγκλημα αποτελεί πλέον μια από τις κυριότερες πληγές των ατομικών και επιχειρηματικών εισοδημάτων.

 
 
Σε περίπτωση που δεν υποδειχθεί άλλη προσφορότερη, προτεινόμενη θέση για την κατασκευή της πρωτοπόρου αυτής δομής θα μπορούσε να ήταν αυτή της περιοχής των «Πατωμάτων» αφού εννοείται ότι προηγουμένως και με τη συναίνεση τους, θα αποζημιωθούν οι δικαιούχοι των οικοπέδων που τόσα χρόνια στην ουσία μονο εμπαιγμό βίωσαν από ένα ανακόλουθο απέναντι τους κράτος.
(Νέος πλέον) βουλευτής, περιφερειακή και δημοτική αρχή αν θέλουν, μπορούν να λάβουν υπόψη τους την πρόταση που δημόσια καταθέτουμε και να διεκδικήσουν μια ισχυρή εκπαιδευτική δομή σε ένα τόπο που του αξίζουν πολλά περισσότερα.
Εφόσον το αποφασίσουν, εμείς θα είμαστε δίπλα τους για να τους στηρίξουμε.
Γρεβενά, 21 Μαΐου 2024

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμος Γρεβενών
ΥΓ.: Η φωτογραφία 👇 από τις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου