VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Θέλει (και) τόλμη η φορολόγηση - Γράφει ο Θανάσης Θάνος


Με τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων των επαγγελματιών το Δημόσιο εισέπραξε επιπλέον 440 εκατομμύρια

ευρώ. 

Ποσό που δεν είναι ασήμαντο, όμως δεν είναι ικανό να λύσει τα μεγάλα προβλήματα του παρόντος  χρόνου. 

Η ακρίβεια στα πάντα έχει «λαχταρήσει» τα χαμηλά εισοδήματα των μισθωτών, συνταξιούχων, λοιπών πολιτών και κυρίως τους μη έχοντες.

 Άλλωστε την τεχνική του τύπου «καρτέλ» των σουπερμάρκετ την ακολούθησαν όλοι σε προϊόντα, υπηρεσίες. 

Η άποψη μου είναι ότι δεν είναι εύκολο στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, παρά τις προσπάθειες, να ελεγχθεί η ακρίβεια που εν πολλοίς είναι και διεθνής.  Όμως μπορεί τα έσοδα από τη φορολόγηση να είναι δισεκατομμυριακής μορφής. Αρκεί η κυβέρνηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χατζηδάκη να μην φέρει γύρω γύρω τις προσπάθειες της από τον άδικο τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης αυξομειώνοντας το ανωτέρω μικρό ποσό των 440 εκατ.ευρώ. 

Σημειωτέον ότι ο τεκμαρτός τρόπος, τους κυρίως φοροδιαφεύγοντες που δεοντολογούν κιόλας γενικά, δεν τους άγγιξε απλώς τους θώπευσε. 

Είναι γνωστές οι πηγές των κρουνών της φοροδιαφυγής (ρέουν νύχτα –μέρα) και στις καθημερινές συζητήσεις γίνεται λόγος γι’ αυτές. 

Σίγουρα τις γνωρίζει και ο τωρινός Υπουργός Οικονομικών όπως τις γνώριζαν και οι διατελέσαντες διαχρονικά Υπουργοί Οικονομικών. 

Αν κάποτε έστω και εν τινί μέτρω καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή θα υπάρξει η δυνατότητα να ενισχυθούν με σοβαρή μορφή τα χαμηλά εισοδήματα και να αντιμετωπιστούν προβλήματα ακρίβειας καθώς και να επιλυθούν προβλήματα υγείας(οργάνωσης κυρίως), παιδείας (της αληθινής της μορφής όχι της υφιστάμενης), της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, των έργων κ.λπ. 

Όμως κύριε Υπουργέ των Οικονομικών θέλει τόλμη η δίκαια φορολόγηση, όχι κομματικό φόβο. Γιατί π.χ. δεν επιχειρείται προσπάθεια πληρωμής κάποιου ποσοστού των αμοιβών των μισθωτών και συνταξιούχων με πλαστικό χρήμα (θα υπάρξει έκρηξη στα φορολογικά έσοδα). 

Από τον πρωθυπουργό της δεύτερης τετραετίας Κ. Μητσοτάκη αναμένεται περισσότερο θάρρος, όπως το έδειξε σε κάποια άλλα θέματα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΑΝΟΣ 
Τοπογράφος μηχανικός Ε.Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου