VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Travel.gr : 9 αναζωογονητικές βουτιές στην Ίο- Εξερευνώνοντας τις υπέροχες παραλίες της - (εικόνες)

Μυλοπότας, Μαγγανάρι, Αγία Θεοδότη, Κάλαμος, Ψάθη, Κουμπάρα, Γιαλός. 
Οι παραλίες της Ίου, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει ο περίφημος Μυλοπότας, φημισμένος διεθνώς για το ξέφρενο all day clubbing, έχουν υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και άμμο. Σε πολλές από αυτές υπάρχουν υποδομές και κάποιες άλλες, λιγότερο γνωστές, είναι ιδανικές για όσους θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία.

Μυλοπότας

Η παραλία που σχηματίζει ο εντυπωσιακός όρμος σε σχήμα πέταλου θεωρείται μία από τις ωραιότερες των Κυκλάδων, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία. Ο συνδυασμός της θάλασσας που έχει όλες τις αποχρώσεις του πράσινου και του γαλάζιου, με τη χρυσή άμμο, κάνει τον Μυλοπότα ιδιαίτερα φωτογενή -ειδικά όταν τον αντικρίσετε από ψηλά.

Εκατομμύρια είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ποστάρουν κάθε καλοκαίρι οι χιλιάδες -κυρίως νεαροί- επισκέπτες από όλο τον κόσμο που κατακλύζουν την πιο fun παραλία του νησιού, φημισμένη για το ξέφρενο all day clubbing. Ο χορός και η διασκέδαση συνεχίζονται ως το βράδυ και τότε πολλοί παίρνουν το δρόμο για τα clubs της Χώρας.

Από εδώ φεύγουν επίσης τουριστικά καραβάκια προς τις λιγότερο πολυσύχναστες παραλίες, όπως η Τρυπητή, το Πικρί Νερό, το Κλήμα, του Μανούσου, το Σαπουνόχωμα. Τον Ιούνιο οργανώνεται στον Μυλοπότα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα beach volley IOS Major. Απέχει μόλις 2 χλμ. από τη Χώρα, οπότε πολλοί έρχονται και με τα πόδια.

Πικρί Νερό/Photo: Αρμάνδος Κυριάκης


Κουμπάρα/Photo: Shutterstock

Μαγγανάρι

Το τοπίο των συνεχόμενων όρμων με την ξανθή άμμο -πούδρα και τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά είναι εντυπωσιακό και ο πανέμορφος όρμος στα νότια της Ίου έρχεται δεύτερος σε δημοφιλία μετά τον Μυλοπότα. Θα βρείτε ομπρέλες-ξαπλώστρες, beach bar, εστιατόρια και μικρά ξενοδοχεία γύρω από την ακτή. Αξίζει να πάρετε μαζί σας μάσκα για να εξερευνήσετε τον βυθό. Απέχει 19 χλμ. από τη Χώρα.

Κουμπάρα

Φημισμένη παραλία κοντά στη Χώρα, με άμμο/βότσαλο και πολύ ωραία νερά, προστατευμένη από δύο στενές χερσονήσους. Η Κουμπάρα κερδίζει Γαλάζια Σημαία από το 2003 και έχει καλές υποδομές όπως beach clubs -εστιατόρια και ξενοδοχεία. Αξίζει να μείνετε ως αργά για να χαρείτε το ηλιοβασίλεμα. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν κι άλλες μικρές παραλίες -κολπίσκοι. Απέχει 4 χλμ. από τη Χώρα.



Τρυπητή/Photo: Αρμάνδος Κυριάκης



Τρυπητή/Photo: Αρμάνδος Κυριάκης

Γιαλός/Photo: Shutterstock

Γιαλός

Μία μακρόστενη παραλία πλάι στο λιμάνι της Ίου. Είναι παράλληλη του ασφαλτόδρομου και έχει γαλήνια, ρηχά νερά. Είναι οργανωμένη σε ένα τμήμα της, αλλά θα βρείτε και αρμυρίκια για σκιά, αν προτιμάτε να φέρετε δικό σας εξοπλισμό παραλίας. Λειτουργεί beach bar και υπάρχουν εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Μικρά ξενοδοχεία λειτουργούν πάνω από την ακτή και στο λιμάνι όπου θα βρείτε καφέ και εστιατόρια.

Τζαμαρία

Η επόμενη λιλιπούτεια παραλία μετά τον Γιαλό, με θέα σε όλο το λιμάνι. Έχει άμμο και είναι κατάλληλη για οικογένειες.

Κάλαμος

Μία αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά και νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε, όπου μέχρι την άνοιξη κυλάει ποταμάκι. Δεν είναι οργανωμένη και αξίζει να κάνετε snorkeling για να δείτε τον ωραίο βυθό. Κοντά στον Κάλαμο υπάρχουν οι απομονωμένες παραλίες Πλάκες και Παπά. Βρίσκεται στα ανατολικά και απέχει από τη Χώρα 16 χλμ.




Ψάθη/Photo: Shutterstock


Τζαμαρία/Photo: Shutterstock

Αγία Θεοδότη/Photo: Aρμάνδος Κυριάκης
Αγία Θεοδότη


Ένας κόλπος με χρυσαφένια αμμουδιά και βαθυγάλαζα νερά, 10 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Τα νερά είναι ρηχά, οπότε η παραλία είναι κατάλληλη και για οικογένειες, υπάρχει ένα οργανωμένο κομμάτι και τα αρμυρίκια προσφέρουν τη σκιά τους.

Κατεβαίνοντας θα δείτε αριστερά σας την ωραία εκκλησία της Αγίας Θεοδότης όπου αξίζει να κάνετε μια στάση, καθώς είναι η παλαιότερη της Ίου. Θεωρείται πως κτίστηκε τον 16ο αι. πάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού του Απόλλωνα. Ακριβώς απέναντι από την εκκλησία υπάρχουν ίχνη ελληνιστικού πύργου και αρχαίου υδραγωγείου. Η απόσταση από τη Χώρα είναι 9,5 χλμ.



Μυλοπότας/Photo: Aρμάνδος Κυριάκης


Με τα χρόνια ο Μυλοπότας απέκτησε γύρω του έναν μικρό οικισμό που απαρτίζεται κυρίως από ενοικιαζόμενα σπίτια και δωμάτια, ξενοδοχεία, κάμπινγκ, έθνικ εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες, καφέ-μπαρ, μαγαζιά κ.ά. Τα beach bars του Μυλοπότα θεωρούνται τα καλύτερα στο νησί. Το beach service είναι αναβαθμισμένο με sun beds και αναπαυτικές ξαπλώστρες, όπου σερβίρονται τα πάντα -καφές, πιάτα από διάφορες κουζίνες του κόσμου, κοκτέιλ, ποτό. Υπάρχουν υποδομές για θαλάσσια σπορ ή καταδύσεις και νοικιάζονται σκάφη όλων των τύπων.

Ψάθη

Μεγάλη και αμμώδης παραλία με υπέροχα νερά και μικρότερους κόλπους πλάι της. Υπάρχουν λίγες ομπρέλες-ξαπλώστρες μια ταβέρνα. Όταν φυσάει η Ψάθη είναι ιδανική για windsurf. Βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της ανατολικής ακτογραμμής, σε μια περιοχή με περιβόλια και η πρόσβαση γίνεται από ασφαλτόδρομο. Απέχει 17 χλμ. από τη Χώρα.

Λορέντζαινα

Στη δυτική ακτογραμμή, η μικρή αυτή παραλία είναι κρυμμένη σε έναν βραχώδη κόλπο. Είναι αμμώδης με γαλαζοπράσινα νερά και προσβάσιμη από δρόμο. Υποδομές δεν θα βρείτε, οπότε πάρτε μαζί σας προμήθειες και εξοπλισμό παραλίας. Προτείνουμε να μείνετε ως αργά για να χαρείτε το ηλιοβασίλεμα. Η απόσταση από τη Χώρα είναι 6 χλμ.

travel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου