Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024

Μαμαδίστικο ρυζόγαλο: Το φθινοπωρινό γλυκό για όλες τις ώρες - Έτοιμο σε λίγα λεπτά



Εξαιρετικά εύκολη συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι.
Είναι νόστιμο, φτιάχνεται εύκολα και συνήθως μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. 
Μία από τις γλυκές συνταγές που συνηθίζουν να κάνουν στα σπίτια τους οι ελληνικές οικογένειες είναι το ρυζόγαλο. Ένα γλυκό που ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, με υλικά οικονομικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο και στο ντουλάπι.


Η συνταγή του mamapeinao είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει όσους θέλουν μία υγιεινή λιχουδιά.

1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ

4 φλιτζάνια νερό

1 πρέζα αλάτι

500 ml γάλα

 
 

2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 μανταρίνι (ξύσμα)

κανέλα
Εκτέλεση

- Βράζουμε το νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να σιγοβράσει με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.

- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.

- Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο. Ανακατεύουμε ζωηρά, φτάνοντας μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο.

- Όταν πήξει το ρυζόγαλο, προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε μπολ πασπαλίζοντας με κανέλα και ξύσμα μανταρινιού.

- Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο (προσθέτουμε την κανέλα στις μερίδες που πρόκειται να καταναλώσουμε άμεσα).


 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου