ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Βαρύς ο πέλεκυς για το σκάνδαλο του ΦΠΑ

Τέσσερα άτομα καταδικάστηκαν για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές του ΦΠΑ ύψους σχεδόν 60 εκ.€ από ιδιοκτήτες εταιριών-μαϊμού που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές. Ο βασικός πρωταγωνιστής του σκανδάλου, Νίκος Κασσιμάτης, καταδικάστηκε σε ...8 χρόνια κάθειρξη. Ο 57χρονος λογιστής, που συνελήφθη το περασμένο καλοκαίρι έπειτα από πέντε χρόνια αναζητήσεων, κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Το δικαστήριο του χορήγησε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ωστόσο, αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Για την ίδια περίπτωση καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για απιστία δύο ακόμη εφοριακοί της Α' ΔΟΥ, καθώς επίσης σε κάθειρξη 9 ετών ο ανιψιός του Νίκου Κασσιμάτη που φέρεται να είχε διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στο θείο και τους εφοριακούς.

Απολογούμενος, ο Νίκος Κασσιμάτης είπε, ότι η δική του αμοιβή ανέρχονταν σε 5% επί των ποσών της επιστροφής του ΦΠΑ, ενώ η αμοιβή των εφοριακών άγγιζε το 30%. Για το σύνολο της υπόθεσης έχουν καταδικαστεί έως στιγμής οκτώ εφοριακοί, από τους οποίους οι τρεις είναι έγκλειστοι στις φυλακές, καθώς επίσης και 10 ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου