ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών - Παραμένει στα μπλόκα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες από τα 14 μπλόκα στη Στερεά Ελλάδα και Μακεδονία, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής στη Βέροια. Εκπρόσωποι άλλων μπλόκων... πρόκειται να συναντηθούν την Τρίτη με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Στο μεταξύ, κλειστός θα παραμείνει και κατά τη διάρκεια της νύχτας ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα από το μπλόκο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων.
Στη μαραθώνια συνάντηση, διάρκειας πέντε και πλέον ωρών, οι εκπρόσωποι των αγροτών, αφού αναφέρθηκαν λεπτομερώς στα αιτήματά τους, αξιολόγησαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και αποφάσισαν να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τους αποκλεισμούς μεθοριακών σταθμών και οδικών κόμβων.

Όπως είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής από το Κιλκίς, Γιώργος Τερζής, η αρμόδια υπουργός κ. Μπατζελή δεν δεσμεύτηκε για τα «ασφυκτικά», όπως τα χαρακτήρισε, οικονομικά προβλήματα. «Ακόμα και τα περισσότερα θεσμικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι αόριστα και χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης», δήλωσε ο κ. Τερζής.

Τα μέλη του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου, θα εκδώσουν λεπτομερή ανακοίνωση με την οποία θα εξηγούν την απόφασή τους να παραμείνουν στα μπλόκα, ενώ θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Η κα Μπατζελή επαναβεβαίωσε τη Δευτέρα, έπειτα από συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, ότι «άμεσες ενισχύσεις στους αγρότες δεν θα υπάρξουν».
Η κα Μπατζελή πρόσθεσε ότι «ωστόσο θα υπάρξει ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής μέσω παρεμβάσεων και πολιτικών που στόχο έχουν την αναθέρμανση της αγροτικής οικονομίας, την ενίσχυση της ποιότητας των προϊόντων και όλα αυτά θα γίνουν μέσω του αναθεωρημένου ΕΣΠΑ».
Η κα Κατσέλη, από την πλευρά της, ανέφερε ότι διατηρείται η δέσμευση του υπουργείου ότι οι αγροτικές επιχειρήσεις θα ενταχθούν στο ΤΕΜΠΜΕ και τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί το νέο πακέτο χρηματοδότησης μέσω ΤΕΜΠΜΕ μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης η κα Κατσέλη σημείωσε ότι το υπουργείο θα ασχοληθεί και με τη διαμόρφωση των τιμών από το χωράφι στο ράφι και για το θέμα αυτό θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα αναλύσει το ζήτημα για κάθε προϊόν χωριστά.

Η υπουργός επανέλαβε την θέση της ότι θα χρηματοδοτηθούν επενδύσεις στον αγροτικό τομέα μέσω ΕΣΠΑ θα αφορούν τόσο στην εποπτεία της αγοράς για τη διαμόρφωση των καλύτερων τιμών όσο και στη διαμόρφωση ενός πιστοποιητικού ποιότητας ελληνικής προέλευσης όσο και γενικότερα τη χρηματοδότηση αγροτικών επιχειρήσεων.
 Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας πραγματοποίησαν αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας. Αγροτικά μηχανήματα έκαναν την εμφάνιση τους στο κέντρο της Λάρισας καθώς ακολούθησε πορεία με την συνοδεία των τρακτέρ στο κέντρο της πόλης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αγροτοσυνδιακαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος δήλωσε ότι οι αγρότες θα παραμείνουν ανυποχώρητοι στον αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου