ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ακόμη και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών δηλώνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης...

 






Για σήμερα Τρίτη, οι ιδιοκτήτες Φορτηγών προγραμματίζουν πεζή πορεία στη Βουλή, νωρίς το μεσημέρι μετά τις 12, για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.Εν τω μεταξύ, λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ της Δευτέρας προχώρησαν σε συμβολικό, δεκάλεπτο... αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στη Μεταμόρφωση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα.
Το μεσημέρι και με την άδεια της αστυνομίας, οι ιδιοκτήτες φορτηγών ξεκίνησαν από τη Μαγούλα και κατευθύνθηκαν μέσω της λεωφόρου Αθηνών, στην Πέτρου Ράλλη και την Κηφισού, προτού επιστρέψουν πίσω στη Μαγούλα.
Από το πρωί, παρατηρούνταν μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου λόγω μπλόκου των φορτηγών στο Δαφνί.
Η τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω της λεωφόρου Σχιστού και της Αττικής Οδού.

Τα φορτηγά στο λεκανοπέδιο
Σύμφωνα με τους αυτοκινητιστές, στο λεκανοπέδιο της Αττικής είναι συγκεντρωμένα περίπου 750 φορτηγά. Παρατεταγμένα οχήματα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στα διόδια της Κορίνθου, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στην Παραλιακή και στην Ποσειδώνος, στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στον κόμβο Μαρκοπούλου στη λεωφόρο Αθήνας - Σουνίου και στη συμβολή των λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης.
Άνδρες της τροχαίας και δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στα σημεία συγκέντρωσης των ιδιοκτητών φορτηγών.
Την ίδια ώρα, η τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα δεν παρουσιάζει προβλήματα, καθώς τα πρατήρια εξυπηρετούνται από τα βυτιοφόρα των εταιριών πετρελαιοειδών.

Προειδοποίηση Ρέππα στους ιδιοκτήτες φορτηγών
Στήριξη ΣΥΝ στους ιδιοκτήτες φορτηγών

Ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους στις οδικές μεταφορές για την ανεύρεση συναινετικών λύσεων ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΥΝ, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ευνοεί ολιγοπώλια.
"Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις οδικές μεταφορές οδηγεί κυριολεκτικά στην εξόντωση δεκάδες χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες και εξουθενώνει τους μισθωτούς οδηγούς, ενώ ευνοεί τη διαμόρφωση μεγάλων εταιρικών σχημάτων και καρτέλ που θα ελέγχουν την οδική μεταφορά εμπορευμάτων", αναφέρει ο Συνασπισμός στην ανακοίνωσή του.
ΝΔ: Λανθασμένοι οι χειρισμοί του ΠΑΣΟΚ
Υπέρ της απελευθέρωσης των οδικών μεταφορών αλλά εναντίον των χειρισμών της κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο τομεάρχης Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.
"Επιμένουμε στην επισήμανση πως τo ΠΑΣΟΚ, με το λανθασμένο χειρισμό και τις παλινωδίες του, κατάφερε να μετατρέψει μια σημαντική μεταρρύθμιση σε κρίση", ανέφερε.
"Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της κατάργησης των εμποδίων-στρεβλώσεων στη λειτουργία του ανταγωνισμού, στηλιτεύοντας παράλληλα τη μεθόδευση και το χειρισμό της απελευθέρωσης της αγοράς των οδικών εμπορευματικών μεταφορών από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ", πρόσθεσε.
Δικογραφίες εις βάρος ιδιοκτητών φορτηγών
Δικογραφίες σχηματίστηκαν εις βάρος ιδιοκτητών φορτηγών που είχαν αφήσει τα οχήματά τους στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου και είχαν φύγει, με την κατηγορία της παρακώλύσης συγκοινωνιών. Δεν συνελήφθησαν για να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου, καθώς επέστρεψαν στα οχήματά τους.
Οι εισαγγελικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή εν όψει της προγραμματισμένης για αύριο πορείας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων στο κέντρο της Αθήνας. την πορεία θα εποπτεύουν τέσσερις Εισαγγελείς Πρωτοδικών, οι οποίοι έχουν εντολή να εφαρμόζουν την αυτόφωρη διαδικασία, αν διαπιστωθεί η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκώμενων αδικημάτων.
ΚΚΕ: Υποκριτές ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
Προκλητική θεωρεί το ΚΚΕ τη στάση της κυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η απελευθέρωση των οδικών μεταφορών θα έχει οφέλη για τους πολίτες.
"Πίσω δεν πάνε ούτε τα άλλα κόμματα του 'ευρωμονόδρομου' που είναι με όλους και με όλα και με την Ε.Ε. και με την απελευθέρωση και με τους μικρούς ιδιοκτήτες", προσθέτει το κομμουνιστικό κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου