ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Συνέχιση καταλήψεων σε σχολεία της Πτολεμαΐδας - Καταλήψεις και στην πόλη της Κοζάνης







Συνεχίστηκε χθες για δεύτερη μέρα στην Πτολεμαΐδα η κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος των 1ου και 2ου Ενιαίων Λυκείων από τους μαθητές των δύο συστεγαζόμενων σχολείων, ενώ σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν την Τρίτη και οι μαθητές του... 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας. Οι καταλήψεις επεκτάθηκαν και σε σχολεία της Κοζάνης, καθώς σε κατάληψη προχώρησαν χθες και οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου και του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης, διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και την έλλειψη καθηγητών και βιβλίων στα σχολεία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται από σήμερα και οι μαθητές των Γενικών Λυκείων της πόλης.
Στο μεταξύ, στα θρανία τους επέστρεψαν χθες οι μαθητές 3ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, καθώς και του 2ου ΕΠΑΛ της πόλης, προκειμένου (οι δεύτεροι) να διενεργήσουν εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου ώστε να αποκτήσουν επίσημη εκπροσώπηση και να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία τους, καθώς το σχολείο τους αντιμετωπίζει κτιριακό πρόβλημα και ανεπάρκεια αιθουσών.
Τα αιτήματα των μαθητών του 1ου και 2ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας επικεντρώνονται κυρίως στην αύξηση δαπανών για την Παιδεία, την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης για να αποτραπεί η προσφυγή των μαθητών στα φροντιστήρια, ο εκσυγχρονισμός των αναχρονιστικών βιβλίων, η δωρεάν χορήγηση βιβλίων ξένων γλωσσών, έναρξη μαθημάτων επιλογής, λειτουργία των εργαστηρίων και εξοπλισμό του γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος. Ζητούν επίσης σωστή επιμόρφωση και αξιολόγηση των καθηγητών ώστε να επιτελούν άρτια το εκπαιδευτικό- παιδαγωγικό τους έργο, καθώς και τον διορισμό ψυχολόγων στα σχολεία.
Στο μεταξύ, συνάντηση με τον προϊστάμενο του γραφείου της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Εορδαίας πρόκειται να έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι των μαθητών του 1ου ΓΕΛ, 2ου ΓΕΛ καθώς και του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, προκειμένου να του εκθέσουν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τούς ώθησαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις των σχολείων τους. Μιλώντας ωστόσο ο προϊστάμενος Παναγιώτης Λεσγίδης στον «Π» ανέφερε ότι δεν έχει βάση διαμαρτυρία των μαθητών αναφορικά με την έλλειψη καθηγητών ή βιβλίων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας: «Το 98% των βιβλίων έχει έρθει από το Σεπτέμβρη», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει έλλειψη καθηγητών στα Λύκεια που γίνεται κατάληψη».
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου