ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"Κλειδώνει" η εξειδίκευση...





 Επι τάπητος τέθηκαν τη Δευτέρα, σε πολύωρη έκτακτη υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, το νέο πακέτο μέτρων 15 δισ. ευρώ ως το 2014 που "κλειδώνει" εντός των προσεχών ημερών, αλλά και το πλάνο για τις αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ..

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν έτοιμες να παρουσιάσουν στην τρόικα το εξειδικευμένο "πακέτο" μέτρων ύψους 14,5 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία δηλώνουν, ενώ στις συναντήσεις που θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα, θα τεθεί επί τάπητος και το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των κινδύνων απόκλισης που υπολογίζεται από την Κομισιόν και το ΔΝΤ στο 1,7 δισ. ευρώ.
Ήδη, πάντως, εντός της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν αντιδράσεις για το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, ενώ προβληματισμό προκαλεί και η δέσμευση για παρεμβάσεις στις φοροαπαλλαγές, στα κοινωνικά επιδόματα, στις αποδοχές των εργαζομένων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Στέλνοντας μήνυμα, ο Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε τη Δευτέρα από το press room: "Εχουμε ξεκαθαρίσει, έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα, υπό την έννοια της περικοπής μισθών και συντάξεων. Υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι για την αναπλήρωση των εσόδων".
Ένταση έχουν προκαλέσει ειδικότερα οι επιστολές του Γ. Παπακωνσταντίνου, με τις οποίες ζητά από τους συναδέλφους του να περιορίσουν περαιτέρω τις δαπάνες τους. Ειδικά όσον αφορά στο μέτωπο της υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρεί αυτονόητη την αντιμετώπιση της σπατάλης, αλλά ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να ενισχύσει το 2012 τις δαπάνες για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας.
Όπως περιγράφονται στη τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης -μεταξύ άλλων- είναι η στόχευση των κοινωνικών επιδομάτων στα νοικοκυριά που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, όπως επίσης η κατάργηση των διπλών επιδομάτων δηλαδή όσων εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό.
Στο πεδίο του Δημοσίου, στόχος είναι ο περιορισμός των επιδομάτων σε σχέση με το βασικό μισθό, η παραμονή στα μισθολογικά κλιμάκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ο περαιτέρω περιορισμός των προσλήψεων.
Στις ΔΕΚΟ, αναμένεται περαιτέρω περιορισμός των αποδοχών, ευθυγράμμιση των μισθών με αυτούς στον ιδιωτικό τομέα, επανεκτίμηση των τιμολογίων.
Όσον αφορά, δε, στο Φορολογικό, μεταξύ άλλων σχεδιάζεται ο περιορισμός των φοροαπαλλαγών για τα φυσικά πρόσωπα με την εφαρμογή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, όπως και η κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τις επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου