ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πενταπλασίασαν... στη Φινλανδία











Μεγάλο αναβρασμό σε Βρυξέλλες και Λισαβόνα έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Φινλανδία, καθώς, κρίσιμο ρόλο αποκτά, εφεξής, το ξενοφοβικό και..
αντι-ευρωπαικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών. Το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών ήρθε τρίτο, πενταπλασιάζοντας σχεδόν τη δύναμή του στο 19,1% και αποσπώντας 39 έδρες, και είναι πολύ πιθανό να μετάσχει στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού.
Ο ηγέτης των Αληθινών Φινλανδών Τίμο Σόινι είχε ταχθεί κατά των ευρωπαϊκών μηχανισμων στηριξης. "Νομίζω ότι το γάλα της φινλανδικής αγελάδας πρέπει να μείνει στη Φινλανδία και δεν θα πρέπει να σταλεί στο εξωτερικό ως ελεημοσύνη!" τόνισε σε μετεκλογική δήλωσή του.
Ο Σόινι, μάλιστα, διακήρυξε ήδη ότι θα πρέπει να γινουν αλλαγές στο σχέδιο στήριξης της Πορτογαλίας, το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων της οποίας εκτοξεύθηκε τη Δευτέρα στο 9,34%.
Νικητής των εκλογών είναι η συντηρητική Εθνική Συμμαχία με ποσοστό 20,4%, σχεδόν μία μονάδα και μόλις 2 έδρες παραπάνω από το δεύτερο κόμμα, τους Σοσιαλδημοκράτες. Και τα δυο αυτα κομματα είχαν πει προεκλογικα ότι δεν θα συνεργαστουν με τους λαϊκιστες Αληθινούς Φινλανδούς, οι οποίοι όμως τώρα αναδείχθηκαν ισότιμοι συνομιλητές τους.
Ο 39χρονος αρχηγός της Εθνικής Συμμαχίας, υπουργός Οικονομικών Γίρκι Κατάινεν, αναλαμβάνει το δύσκολο έργο του σχηματισμού της νεας κυβερνησης και αναλυτές εκτιμούν ότι ο Κατάινεν -που προεκλογικά είχε δεσμευθεί ότι η Φινλανδία θα τηρήσει μια στάση ευθύνης απέναντι στην Πορτογαλία- θα ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις τους Αληθινούς Φινλανδούς να δεσμευτούν ότι δεν θα σαμποτάρουν τη στήριξη της περιφέρειας της Ευρωζώνης.
Το Κεντρώο Κόμμα της απερχόμενης πρωθυπουργού Κιβινιέμι έχασε πάνω από επτά μονάδες και έπεσε στο 15% υπό το βάρος σκανδάλου παράνομης χρηματοδότησης, το οποίο επίσης εκμεταλλεύθηκαν οι εθνικιστές.
"Η κυβέρνηση της Φινλανδίας δεν έχει ακόμη σχηματιστεί και σε ό,τι μας αφορά, τίποτα δεν έχει αλλάξει" δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της Κομισιόν, ωστόσο στις Βρυξέλλες επικρατεί προβληματισμός για τις εξελίξεις που πυροδοτεί το εκλογικό αποτέλεσμα στο Ελσίνκι.
Το πολιτικό σκηνικό στο Ελσίνικι αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περί τα μέσα Μαϊου, την ίδια περίοδο που αναμένεται να κλείσει και τυπικά η συμφωνία για το πακέτο στήριξης της Λισαβόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου