ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ευρωπαϊκό κοστούμι στα μέτρα του ψάχνει ο Τσίπρας


Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί στην τελετή για την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ζάππειο ήταν αναμενόμενη και αποτελεί συνέχεια της αντιπαράθεσης που έχει ανοίξει..
η αξιωματική αντιπολίτευση με την κυβέρνηση για την αναβολή της επίσκεψης των στελεχών του ευρωκοινοβουλίου που ελέγχουν τα πεπραγμένα της τρόικας.
Η Κουμουνδούρου ήθελε να στείλει το μήνυμα του σκληρού διαπραγματευτή με τους δανειστές και ουσιαστικά να πει στο εσωτερικό της χώρας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι διατεθειμένος να παλέψει για μια Ευρωπαϊκή Ένωση και μια ευρωζώνη χωρίς λιτότητα. Αυτό ήταν το πολύ απλό μήνυμα που θέλησε να στείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από εδώ και πέρα, σ’ αυτή την κατεύθυνση της κάθετης αντίθεσης με κάθε τι που θα σχετίζεται με την κυβέρνηση, θα κινηθεί μέχρι τις ευρωεκλογές.
Είναι ενδεικτικοί οι σχολιασμοί του ΣΥΡΙΖΑ στις κατηγορίες του Αντώνη Σαμαρά για αντιδυτική και αντιευρωπαϊκή στάση του Αλέξη Τσίπρα η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «αυτοί που στρέφονται ενάντια στην Ευρώπη είναι όσοι την υποτάσσουν στις πολιτικές λιτότητας και εξαθλιώνουν τους λαούς της» κατηγορώντας με τη σειρά του τον πρωθυπουργό ότι «δίνει εξετάσεις εθελόδουλης υποταγής στην κ. Μέρκελ», τη στιγμή που «η ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα θα έπρεπε να δώσει ένα μήνυμα αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής, αλλά και σύγκρουσης με τις κυρίαρχες στρατηγικές επιλογές σε ευρωπαϊκό επίπεδο»
Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας με την απουσία του απ’ το Ζάππειο έκανε το ελάχιστο απ’ την πλευρά του, αφενός μεν για να κρατάει ανοιχτό το μέτωπό του με την κυβέρνηση, αφετέρου για να ξεπεράσει τις πιέσεις απ’ τα αριστερά του όπου κυριαρχεί ο φόβος και η δυσπιστία για την συνέπεια στη μάχη κατά της λιτότητας μετά τη στροφή του Τέξας.
Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά δεν κάλεσε σε διαδηλώσεις. Στην περίπτωση της απαγόρευσης δεν σήκωσε το γάντι στην κυβέρνηση και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση καταγγελίας της απαγόρευσης. Την ίδια στιγμή που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς επέμειναν και προχώρησαν σε ένα επεισοδιακό συλλαλητήριο στην Ομόνοια μετά την «βίαιη απώθηση των αστυνομικών δυνάμεων» και τις «αθρόες προσαγωγές και συλλήψεις» όπως καταγγέλλουν. Ωστόσο δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Πετράκος και η Ευγενία Ουζουνίδου προχώρησαν μαζί με το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Άγγελο Χάγιο σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Ενώ πολύ ψηλά είχε σηκώσει το θέμα και η Ίσκρα καλύπτοντας λεπτομερώς και συνεχώς για κάθε σχετική εξέλιξη. Μέσα σε αυτό το κλίμα, της πίεσης απ’ τα αριστερά του ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούσε παρά να απουσιάζει απ’ το Ζάππειο χωρίς ωστόσο να καλέσει ο ίδιος σε ξεσηκωμό στους δρόμους.
Μάλιστα τις προηγούμενες μέρες και το ΚΚΕ είχε επικρίνει το ΣΥΡΙΖΑ για υποκριτική αντιπαράθεση με αφορμή την κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναβολή της επίσκεψης της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για τον έλεγχο των πεπραγμένων της τρόικας καθώς όπως σημείωνε ο Περισσός, ο ρόλος της επιτροπής αυτής είναι ν’ αποτελέσει «στάχτη στα μάτια των λαών» της Ευρώπης.

Κάλχας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου