ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Οδηγίες για υποψήφιους στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού

mhxanografiko
Τα μυστικά του μηχανογραφικού: Μήπως ένα ΤΕΙ είναι καλύτερο από ΑΕΙ στην αγορά εργασίας; Γιατί οι φοιτητές εγκαταλείπουν τις σχολές τους; Ποιες είναι οι προθεσμίες υποβολής του;



Αρχίζει αύριο, 24 Ιουνίου, η αντίστροφη μέτρηση για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων. Μια διαδικασία που γίνεται ηλεκτρονικά (στη διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr), ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 14 Ιουλίου και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

Από αύριο οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο μηχανογραφικό (προσωρινή αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών -τις πρώτες μέρες του Ιουλίου- θα μπορούν να κάνουν την τελική οριστικοποίηση.

Η συμπλήρωσή του ήταν πάντα ένας γρίφος. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που υποψήφιοι έμειναν εκτός των σχολών που επιθυμούσαν γιατί δεν είχαν «σταυρώσει» σωστά το μηχανογραφικό τους. Και μετά το πέρας των προθεσμιών… ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

«Πρόκειται για την τελευταία κίνηση στο σκληρό αγώνα δρόμου »για μια θέση στον ήλιο» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», αναφέρει ο καθηγητής και εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας, που περιγράφει στο theTOC.gr τα σημαντικότερα μυστικά, αλλά και τις παγίδες.
«Σταυρώστε» όλα τα τμήματα που ανήκουν στα επιστημονικά πεδία που έχετε επιλέξει

«Κάποιες φορές, με τον πληθωρισμό των αριστούχων, από τη μια η υπερεκτίμηση του βαθμού πρόσβασης και από την άλλη η υποτίμηση των βάσεων εισαγωγής των τμημάτων οδήγησε αρκετούς υποψήφιους στο να σταυρώσουν ελάχιστα τμήματα στο μηχανογραφικό τους, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από την εισαγωγή τους, όταν οι βάσεις εισαγωγής ανέβηκαν πολύ και ξεπέρασαν τα μόρια των υποψηφίων», σημειώνει στο theTOC.gr, o Χρήστος Κάτσικας.


Προσοχή στην επιλογή του επαγγέλματος... ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου