Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι...
Υλικά για 12 άτομα
1 φύλλο σφολιάτα vegetarian χωρίς βούτυρο
300 γρ. μελιτζάνες κομμένες τετραγωνάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. πελτέ ντομάτα
Λίγο κύμινο
2-3 φύλλα βασιλικό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα τα τετραγωνάκια της μελιτζάνας και τα σοτάρουμε.
Βάζουμε ύστερα αλάτι και τον πελτέ ντομάτας. Σκεπάζουμε, προσθέτουμε το βασιλικό και αφήνουμε να βράσουν και να πάρουν γεύση.
Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε τη σφολιάτα, την ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα και τη μοιράζουμε σε 12 τρίγωνα όπως ένα ρολόι.
Βάζουμε λίγο από τη γέμιση σε κάθε τρίγωνο και ρολάρουμε όπως κάνουμε τα κρουασάν. Απλώνουμε τα κρουασάν σε ένα ταψί με αντικολλητκό χαρτί, τα αλείφουμε με λίγο ασπράδι και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά και κρύα.
newsbeast.gr
loading...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου