Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!



Σάββατο απόγευμα με ελληνικό καφέ και ένα κομμάτι ζουμερό κέικ σοκολάτα τι άλλο να ζητήσει κανείς ....
ΥΛΙΚΑ
  • 2 φλιτζ. αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις )
  • 3 / 4 φλιτζ. ηλιέλαιο 
  • 1 κ ' 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά ( χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια )
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 φλιτζ. κακάο
  • 2-3 βανίλιες


  • το κεικ δεν έχει μπεικιν 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά σε ένα μπολ ρίχνω τους κρόκους των αυγών , τη ζάχαρη και τις βανίλιες και το χτυπάω στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά. Ρίχνω το γάλα , χαμηλώνω ταχύτητα , ρίχνω τα 2 φλιτζ. αλεύρι μαζί με το κακάο αφού τα κοσκινίσω. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα , ρίχνω λίγο αλάτι , ενώνω τα δύο μείγματα και τα ανακατεύω προσεκτικά με μία σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίχνω το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι όπου έχω στρώσει μία λαδόκολλα ( το δικό μου ταψάκι ήταν περίπου 28 εκ. ). Ψήνω τους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 22 - 25 λεπτά. Το κεικ παραμένει ζουμερό και δίνει την αίσθηση της λιωμένης σοκολάτας .

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  • 1 - 2 κ.σ. μερέντα
  • 2 - 3 κ.σ. κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο , μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτω το κακάο και ανακατεύω μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτω το νερό και τη μερέντα , ανακατεύω ξανά.

Τοποθετώ το κέικ σε μία πιατέλα και περιχύνω το γλάσο . Σερβίρω με παγωτό ή σαντιγί και απολαμβάνω .



missgourme.blogspot.com

Δείτε πολλές συνταγές εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου