ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!



Σάββατο απόγευμα με ελληνικό καφέ και ένα κομμάτι ζουμερό κέικ σοκολάτα τι άλλο να ζητήσει κανείς ....
ΥΛΙΚΑ
  • 2 φλιτζ. αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις )
  • 3 / 4 φλιτζ. ηλιέλαιο 
  • 1 κ ' 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά ( χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια )
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 φλιτζ. κακάο
  • 2-3 βανίλιες


  • το κεικ δεν έχει μπεικιν 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά σε ένα μπολ ρίχνω τους κρόκους των αυγών , τη ζάχαρη και τις βανίλιες και το χτυπάω στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά. Ρίχνω το γάλα , χαμηλώνω ταχύτητα , ρίχνω τα 2 φλιτζ. αλεύρι μαζί με το κακάο αφού τα κοσκινίσω. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα , ρίχνω λίγο αλάτι , ενώνω τα δύο μείγματα και τα ανακατεύω προσεκτικά με μία σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίχνω το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι όπου έχω στρώσει μία λαδόκολλα ( το δικό μου ταψάκι ήταν περίπου 28 εκ. ). Ψήνω τους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 22 - 25 λεπτά. Το κεικ παραμένει ζουμερό και δίνει την αίσθηση της λιωμένης σοκολάτας .

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  • 1 - 2 κ.σ. μερέντα
  • 2 - 3 κ.σ. κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο , μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτω το κακάο και ανακατεύω μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτω το νερό και τη μερέντα , ανακατεύω ξανά.

Τοποθετώ το κέικ σε μία πιατέλα και περιχύνω το γλάσο . Σερβίρω με παγωτό ή σαντιγί και απολαμβάνω .



missgourme.blogspot.com

Δείτε πολλές συνταγές εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου