ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΣΥΝΤΑΓΗ: Ο ΚΟΡΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟΥΡΤΑ !!

Δείτε πως μπορείτε να το φτιάξετε και εσείς:


ΥΛΙΚΑ


  • 2 συσκευασίες μπισκότα 220-250 γρ. (τύπου νταιτζέστιβ ή πτιμπέρ)
  • 100 γρ. ψημένα και τριμμένα φουντούκια ή αμύγδαλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. σκόνη κακάο
  • 250ml νερό
  • 150 γρ. βούτυρο


 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ



  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Φτιάχνουμε ένα σιρόπι κακάο, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη  και το κακάο, σταδιακά ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι το σημείο βρασμού ,αποσύρουμε από την φωτιά  και προσθέτουμε το βούτυρο και τους ξηρούς καρπούς (κρατάμε δύο κουταλιές για το γαρνίρισμα) ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε , στο μεταξύ σπάμε σε ένα μπολ  τα μπισκότα με το χέρι στα τέσσερα, ρίχνουμε το σιρόπι του κακάου και ανακατεύουμε .Βάζουμε το μείγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί  και  στρώνουμε με ένα κουτάλι, μετά από  μισή ώρα πιέζουμε ξανά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.Ετοιμάζουμε το γλάσο ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος , την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει . Βάζουμε το γλάσο πάνω από την τούρτα και γαρνίρουμε με τους ξηρούς καρπούς όπως στην φωτογραφία.


 Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες .

missgourme

Περισσότερες συνταγές εδώ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου