Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο που μοιάζει με κις Λορέν
Υλικά συνταγής
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια άσπρα σε φέτες
1½ ποτήρι νερού τριμμένα καρότα
7-8 φέτες μπέικον κομμένο σε κάθετες σε φέτες [*]
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1¼ ποτήρι νερού τριμμένη γραβιέρα
3/4 ποτήρι νερού τριμμένο τυρί τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί (ένταμ, έμενταλ κ.λ.π.)
4 αυγά (3+1 φλ. χωριστά)
1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
αλάτι πιπέρι (+τσίλι προεραιτικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το πιπέρι και το τσίλι (προαιρετικά) και προσθέτουμε πρώτα τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και το μπέικον, αλατίζουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, τη τριμμένη γραβιέρα, τα 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε και το σοταρισμένο μείγμα καρότου – μανιταριών- μπέικον και ανακατεύουμε πάλι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά. Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνειά της τη πίτα με το τσένταρ. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το 1 αυγό σε ένα μπόλ και περιχύνουμε παντού τη πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε για 10 λεπτά στο ταψί να “σταθεί”, τη κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
missgourme
Περισσότερες συνταγές εδώ
loading...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου