Υλικά
Για τη ζύμη
- 700γρ.αλεύρι
- 1 φλιτζανάκι λάδι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Νερό όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη
- μπορούμε να τις κάνουμε ατομικές στο τηγάνι , σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε τα μισά υλικά.
- το ζυμάρι φτάνει για 3 φύλλα κάτω και 3 φύλλα πάνω.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 3 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 1 κιλό τριμμένο λάχανο
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο τριμμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κοφτό κ.γ. τζίντζερ
- 1 κοφτή κ.σ. κύμινο
- 4-5 κ.σ. σόγια σος
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Αρχικά σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα και προσθέτουμε το λάδι,το αλάτι, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη και εύπλαστη ζύμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή - μία ώρα για να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και όλα τα χορταρικά και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά μέχρι να μαραθούν .Προσθέτουμε τα μπαχαρικά , συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το τσιγάρισμα. Προσθέτουμε τη σόγια σος , δοκιμάζουμε και Αλατοπιπερώνουμε . Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο σόγια σος ακόμα , ανάλογα τη γέυση σας. Αποσύρουμε από τη φωτιά.Εάν θελήσετε να κάνετε μία μεγάλη πίτα θα την ψήσετε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΚΔΟΧΗ: μπορείτε να κάνετε ατομικές πίτες οι οποίες τηγανίζονται πολύ εύκολα και γρήγορα στο τηγάνι.
Εάν σας περισσέψει γέμιση μπορείτε να την φάτε ως ζεστή σαλάτα ...
Πολλές συνταγές εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου