ΥΛΙΚΑ
- 550 γρ. αλεύρι ολικής
- 320 γρ. χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 12γρ. αλάτι
- προαιρετικά ψιλοκομμένα ,κολοκυθόσπορους ,ηλιόσπορους,ελιές ή λιαστή ντομάτα(αλεσμένα),διάφορα αρωματικά όπως ρίγανη και θυμάρι
- έξτρα ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι , το αλάτι και τη μαγιά , ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με το λάδι και το προσθέτουμε στο αλεύρι (ανάλογα τι τύπο αλεύρι θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να χρειαστεί επιπλέον νερό). Ανακατεύουμε με το χέρι ή με το μίξερ μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε ότι άλλο θέλουμε από τα προαιρετικά υλικά και αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση , δημιουργούμε 2 ρολά περίπου 20 εκ. το καθένα , τα αλείφουμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 40 λεπτά. Παίρνουμε κάθε ρολό , το πιέζουμε με τα δάχτυλα και δημιουργούμε ένα παραλληλόγραμμο περίπου 30-40 εκ. με 10 εκ. ,κόβουμε όπως στη φωτογραφία,πιάνουμε κάθε μία λωρίδα και τις τεντώνουμε όσο το μήκος του ταψιού μου.
Ψήνω στους 190-195 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανά,αφού κρυώσουν τα τοποθετούμε σε μεταλλικό κουτί. Καλή απόλαυση!
- Να ψήσετε τα κριτσίνια στη μεσαία σχάρα για να μην καούν
- Τα κριστίνια μπορείτε να τα συνοδέψετε με διάφορα ντιπ ή ακόμα και να συνοδέψετε το κρασί σας με αυτά.
Πολλές συνταγές εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου