ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Βήμα βήμα η συνταγή για τα πιο αφράτα κεφτεδάκια που έχετε φάει ποτέ


Κεφτεδάκια.Φαγητό συνδεδεμένο με το ελληνικό καλοκαίρι, οπότε τι καλύτερο από το να δούμε μια συνταγή-εγγύηση για τους πιο αφράτους κεφτέδες που έχετε δοκιμάσει ποτέ.


Τα κεφτεδάκια είναι σίγουρα αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, ένα φαγητό που σε πλημμυρίζει γεύσεις και μυρωδιές. Φαγητό σε γενικές γραμμές εύκολο, το οποίο έχει τα μυστικά του. Μυστικά για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα με τη συνταγή μας και να φτιάξουμε μοσχοβολιστούς και αφράτους κεφτέδες. Τους οποίους μπορούμε να συνοδεύσουμε με ένα αδιαμφισβήτητα κλασικό καλοκαιρινό πιάτο, αυγά με ντομάτες, για το οποίο συνταγή είδαμε πρόσφατα.

Υλικά συνταγής για κεφτεδάκια

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
μισό κιλό ψωμί μπαγιάτικο
μισό ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
μισό ματσάκι δυόσμο φρέσκο
2 αυγά
Αλάτι και Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
Αλεύρι για το πανάρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Προαιρετικά: Ενα σφηνάκι ούζο





Εκτέλεση συνταγής για κεφτεδάκια
Φουσκώνουμε το ψωμί σε νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο και λιώνουμε το σκόρδο.
Μόλις φουσκώσει το ψωμί παίρνουμε την ψύχα τη βάζουμε την ψύχα ψιλοκομμένη σε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα όλα τα υλικά. (προαιρετικά βάζουμε και το ούζο, το οποίο δίνει έξτρα αρώματα και αναδεικνύει τα υπάρχοντα).
Ζυμώνουμε καλά.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο νερό. Αυτό θα τα βοηθήσει να γίνουν ακόμη πιο αφράτα.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε σε μπαλάκια τα κεφτεδάκια, τα περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα!

Τα μυστικά της συνταγής για κεφτεδάκια
Ενα από τα βασικά μυστικά για να γίνουν αφράτα τα κεφτεδάκια είναι να βάλουμε ξύδι. Τόσο όσο βέβαια για να μην ξυνίσουν.
Ενα ακόμη μυστικό για να γίνουν αφράτα τα κεφτεδάκια είναι καθώς τα ζυμώνουμε να ραντίζουμε τη ζύμη ελαφρώς με νερό.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου