ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

ΣΥΝΤΑΓΗ: Πώς να φτιάξετε μουσακά




Παραδοσιακή συνταγή


Υλικά

  • 4 μελιτζάνες πλυμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 4 κ.σ. λευκό κρασί
  • 1 κονσέρβα χυμός ντομάτας
  • 5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 3 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
  • 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 1/2 φλιτζ. γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι και τον κιμά για περίπου 4 λεπτά, να πάρει χρώμα.
  2. Σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  3. Στη συνέχεια, λαδώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου. Στρώνετε μέσα τις πατάτες και τις μελιτζάνες και αλατίζετε.
  4. Σκεπάζετε τη λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180οC για περίπου μισή ώρα (ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες).
  5. Λαδώνετε ένα ταψί 20 εκ. και στρώνετε στη βάση τις πατάτες. Από πάνω προσθέτετε τον κιμά και στη συνέχεια τις μελιτζάνες.
  6. Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ: σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς και γρήγορα με σύρμα για να μη σβολιάσει.
  7. Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν προσθέτετε το γάλα, ανεβάζετε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
  8. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.
  9. Σε μπολ χτυπάτε με το σύρμα το γάλα με τους κρόκους. Προσθέτετε το μείγμα στη μπεσαμέλ και ανακατεύετε απαλά με το σύρμα.
  10. Απλώνετε τη μπεσαμέλ στο ταψί πάνω από τις μελιτζάνες.
  11. Ψήνετε τον μουσακά στους 180° C για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η μπεσαμέλ.
  12. Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου