Για να παραμείνουν ζουμερές και να μην σας βγουν σκληρές, μην τις ψήσετε πάνω από 5 λεπτά. Για να είστε σίγουροι ότι είναι έτοιμες, δοκιμάστε να κόψετε μία γαρίδα στα δύο και να δείτε το εσωτερικό της. Αν είναι άσπρο κι όχι διάφανο, τότε είναι έτοιμη να την απολαύσετε.
Το ούζο ταιριάζει ιδανικά με τις γαρίδες, τόσο για το «σβήσιμο», όσο και για το μαρινάρισμα. Φροντίστε, λοιπόν, να τις μαρινάρετε για 10 λεπτά σε ούζο πριν τις μαγειρέψετε. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε ούζο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαδολέμονο με ρίγανη και σκόρδο.
Αν θέλετε να βράσετε τις γαρίδες σας, αντί να τις ψήσετε, ρίξτε τες σε βραστό νερό με λίγο αλάτι, βγάλτε τες από τη φωτιά και σουρώστε μόλις αλλάξουν χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου