Ένα από τα αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων, για πολλούς θεωρείται το εθνικό μας, είναι το σουβλάκι με πίτα-γύρο-πατάτες-τζατζίκι.
Για τους περισσότερους, όμως, αποτελεί διατροφική αμαρτία καθώς είναι ένα γεύμα πλούσιο σε λιπαρά, που δίνει πολλές θερμίδες.
Σύμφωνα όμως με μελέτες, έπειτα από κάθε λιπαρό φαγητό, μπορείτε να καταναλώσετε χυμό από γκρέιπφρουτ. Θεωρείται πιο αποτελεσματικός από το νερό στη διατήρηση του βάρους, καθώς έχει πραγματοποιηθεί πείραμα σε ποντίκια.
Κατά τη διάρκεια αυτού, χώρισαν τα πειραματόζωα σε έξι υποομάδες και τους έδιναν συγκεκριμένη ποσότητα λιπαρών και συνολικών θερμίδων για 100 ημέρες. Έπειτα από κάθε «γεύμα» τους έδιναν είτε χυμό από γκρέιπφρουτ διαλυμένο σε νερό (σε διαφορετικές συγκεντρώσεις) ή νερό.
Όσα ποντίκια κατανάλωναν τα περισσότερα λιπαρά και έπιναν στη συνέχεια το χυμό, πήραν κατά 18% λιγότερο βάρος και παράλληλα παρουσίασαν σημαντική πτώση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους σε σύγκριση με τα ποντίκια που έπιναν νερό.
eleftherostypos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου