ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Μαγειρεύουμε αγιoρείτικες σούπες με τον μοναχό Νικήτα τον Αγιορείτη!

 Συνταγές για δύο υπέροχες σούπες, ιδανικές για το χειμώνα, μοιράζεται μαζί μας ο μοναχός Νικήτας ο Αγιορείτης

από το ιερό Κουτλουμουσιανό κελί της Παναγίας Πορταϊτίσσης.

Και οι δύο σούπες, είναι νηστίσιμες, όταν αφαιρείτε το λάδι και παράλληλα εξαιρετικά γευστικές, αλλά και θρεπτικές. Βασικό συστατικό, ωστόσο για κάθε συνταγή, όπως λένε όλοι οι μοναχοί, που ασχολούνται με το διακόνημα του μάγειρα στα μοναστήρια του Αγίου Όρους, είναι η αγάπη, αλλά και η προσευχή. Έτσι, λοιπόν, μας συμβουλεύουν να κάνουμε το σταυρό μας πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, να σταυρώσουμε την κατσαρόλα ή το ταψί μας και φυσικά να σταυροκοπηθούμε και να ευχαριστήσουμε το Θεό πριν και μετά το γεύμα.

Ταχινόσουπα με μανιτάρια
Υλικά: 1/2 κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι κριθαράκι, 1/2 νεροπότηρο λεμόνι, 1 κρασοπότηρο ταχίνι, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση: Βράζουμε σε ένα λίτρο νερό τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το αλάτι. Όταν  βράσουν καλά ρίχνουμε και το κριθαράκι και το αφήνουμε να μαλακώσει. Κόβουμε το ταχίνι με το λεμόνι, ρίχνοντας λίγο λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και χτυπώντας καλά μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός. Αυτό το χυλό τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε το πιπέρι.

Ντοματόσουπα
Υλικά: 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες αποφλοιωμένες, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο, 1 φλιτζάνι κριθαράκι, 1/4 φλιτζανιού λάδι (προαιρετικά), αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση: Περνάμε από το μύλο τις ντομάτες και ρίχνουμε τον πολτό σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε 1,5 λίτρο νερό, καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κριθαράκι. Όταν βράσουν καλά ρίχνουμε και το κριθαράκι και (αν δεν είναι νηστεία) το λάδι. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, ώσπου να μαλακώσει το κριθαράκι.

Καλή επιτυχία!

mounathos-eshop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου