ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Πλεονεκτήματα του μελιού σε σύγκριση με την ζάχαρη..

Επανάσταση στην μελισσοκομία και στην παραγωγή μελιού!!


Το μέλι δεν αναγκάζει το σώμα στις μεγάλες διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα. Στην πραγματικότητα, το μέλι σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνει το μεταβολικό στρες. Το μέλι, μπορεί να υποστηρίξει λογικά, ότι θα μειώσει την εμφάνιση αντίστασης στην ινσουλίνη, η οποία, όταν είναι λανθασμένη, είναι ένας πρόδρομος ή έχει ως αποτέλεσμα ή σχετίζεται με μια ολόκληρη σειρά από ασθένειες που μαστίζουν τους Αμερικανούς όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων των:

* Διαβήτης τύπου 2
* Η παχυσαρκία
* Η παιδική παχυσαρκία
* Γνωστική εξασθένηση της μνήμης από ανεπαρκή μεταβολισμό της γλυκόζης στον εγκέφαλο
* Νεύρο-εκφυλιστικές ασθένειες (νόσος του Alzheimer, παρκινσονισμός)
* Οι καταθλιπτικές διαταραχές
* Αγγειακές αλλαγές, καρδιαγγειακή ασθένεια
* Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) σε κορίτσια εφηβικής ηλικίας
* Χρόνια ηπατική νόσο

Θα μπορούσε να είναι η απάντηση σε αυτά τα προβλήματα υγείας τόσο απλή όσο η κατανάλωση του μελιού και η εξάλειψη ενός μεγάλου μέρος της κατανάλωσης της ραφιναρισμένης ζάχαρης και το σιρόπιου καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης στη διατροφή μας;

Ερευνητικές μελέτες σε ζώα έχουν ήδη δείξει ότι τα αποτέλεσμα μιας δίαιτας με μέλι κέρδισε σε σχέση με μια δίαιτα με ζάχαρη ή HFCS. Οι ίδιες μελέτες έχουν δείξει ότι μια δίαιτα με μέλι έχει ως αποτέλεσμα μικρότερο το HA1C (ένας δείκτης που χρησιμοποιείται για να δείξει αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα) και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων. Μερικές αδημοσίευτες μελέτες (τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν αργότερα εντός του έτους) έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μελιού στην πραγματικότητα οδηγεί σε απώλεια βάρους σε σύγκριση με τις δίαιτες ζάχαρης ή HFCS.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τρώγοντας μέλι εξασφαλίζεται η επαρκή παροχή γλυκογόνου στο ήπαρ, ανά πάσα στιγμή καθ ‘όλη την ημέρα. Γιατί το μέλι και η ιδανική αναλογία της φρουκτόζης σε γλυκόζη, που ταχέως ενσωματώνει το γλυκογόνο στο ήπαρ, γίνεται η ιδανική τροφή για γρήγορες εκκινήσεις το πρωί. Είναι μια τέλεια προ- κατά την διάρκεια και μετά την άσκηση πηγή ενέργειας. Και αν ληφθεί και πριν ξαπλώσουμε το βράδυ, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχουμε ένα πολύ καλό ύπνο.

Η επίδραση του μελιού στον ύπνο είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και ελπιδοφόρα σημεία στα οποία επικεντρώνεται η έρευνα που πρόκειται να διεξαχθεί. Γνωρίζουμε ήδη ότι το μέλι προωθεί την αποκατάσταση του ύπνου με δύο τρόπους...

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου