1:00 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα
Χορταστικό, νόστιμο, ανήκει στα πιο κλασικά κι αγαπημένα πιάτα του ελληνικού νηστίσιμου τραπεζιού.
Το χταπόδι μελώνει με το μαγείρεμα κι η βαθιά σε γεύση σάλτσα του, που γλυκαίνει με το κρεμμύδι και μοσχομυρίζει δάφνη και κανέλα, ποτίζει τα κοφτά μακαρονάκια: είναι αχτύπητος συνδυασμός.
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) κοφτό μακαρονάκι
- 1 χταπόδι 1.200 γρ. περίπου
- 6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξύλο κανέλας
- 250 ml λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- νερό
Εκτέλεση
-
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με το σκόρδο και μετά προσθέστε το χταπόδι, το ζωμό του, τις ντομάτες, τον πελτέ και ανακατέψτε τα υλικά.
- Μόλις πάρει βράση, προσθέστε το κοφτό μακαρονάκι και αφήστε το σε μέτρια ένταση στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου