Το σκόρδο χρησιμοποιείται ευρύτατα στην ελληνική και την ανατολίτικη κουζίνα, για
να προσδώσει στα φαγητά τη χαρακτηριστική έντονη γεύση του.Περιέχει ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες ενώ οι θεραπευτικές του δράσεις είναι αμέτρητες.
Έρευνες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και των επιπέδων των λιπιδίων σ’ αυτό.
Επίσης, μεταξύ άλλων, είναι τονωτικό και βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση από λοιμώξεις, βελτιώνει την υγεία των οστών και δυναμώνει τα νεύρα και την καρδιά.
Τις τελευταίες ημέρες γίνεται χαμός στο TikTok με μία συνταγή, η οποία δείχνει πώς μπορούμε εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε άλειμμα σκόρδου είτε για το ψωμί μας είτε για χρήση ως βασικό υλικό σε κάποια άλλη συνταγή.
Το hashtag #roastedgarlic έχει πάρει «φωτιά» ενώ τα βίντεο μετρούν εκατομμύρια προβολές.
Πώς μπορούμε λοιπόν, να ετοιμάσουμε το ψητό σκόρδο;
Αρχικά, χρειαζόμαστε ένα κεφάλι σκόρδου, ένα μαχαίρι, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και μυρωδικά.
Η διαδικασία είναι η εξής:
- Κόβουμε την κορυφή του κεφαλιού του σκόρδου, έτσι ώστε να φαίνονται καλά οι σκελίδες.
- Τις τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο και τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, ρίγανη και ό,τι άλλα μυρωδικά θέλουμε.
- Τυλίγουμε το σκόρδο μέσα στο αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία (150°C) για 3 ώρες περίπου.
- Αφού ψηθεί, πιέζουμε το πάνω μέρος για να απελευθερωθεί το εσωτερικό του.
- Τέλος, αποθηκεύουμε και το χρησιμοποιούμε όπου επιθυμούμε.
Δείτε παρακάτω ένα σχετικό βίντεο
@afnanrecipes يلي ما جربها بجرب #roastedgarlic #garlic #garlicbread #ثوم #خبز #recipe #foodie #fypシ #foru #foodtiktok #tiktokfood #وصفات #4u #learnontiktok #food
♬ 水に流して - Édith Piaf
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου