ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Φτιάξτε τέλεια ομελέτα χωρίς αυγά!



Η ομελέτα χωρίς αυγά, είναι η καλύτερη συνταγή για ένα διαφορετικό χορταστικό πιάτο! 
Πρόκειται για την πιο εύκολη και συγχρόνως πρωτότυπη και γευστική ομελέτα που έχετε δοκιμάσει.

Η διαδικασία για να φτιάξετε την ομελέτα χωρίς αυγά δεν διαφέρει από εκείνη της κλασικής ομελέτας. Και επειδή σίγουρα, σας έχουμε εξάψει την περιέργεια, ας δούμε τι θα χρειαστείτε για την ομελέτα σας:

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

4 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ ταχίνι
200ml νερό
λαχανικά της αρεσκείας σου
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ baking powder
λίγο λάδι για το τηγάνισμα
λίγο μαϊντανό


Εξαιρετικά ταιριάζουν στην ομελέτα  πιπεριές ψιλοκομμένες, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και φουντίτσες από μπρόκολο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ό,τι λαχανικό θέλετε χωρίς απολύτως κανέναν περιορισμό.

Επί το έργον:

Ψιλοκόψτε τα λαχανικά και τσιγαρίστε τα  ελαφρώς στο τηγάνι. Μόλις τσιγαριστούν, αφήστε τα να «ξεκουραστούν» σε ένα πιάτο.

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το χυλό για την ομελέτα. Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ το ταχίνι, το νερό, το baking powder και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνει ένας χυλός, περίπου όμοιος με εκείνον που φτιάχνουμε στις κρέπες.

Έπειτα προσθέτουμε και τα λαχανικά και ανακατεύουμε το μείγμα μας.  Το ρίχνουμε στο  τηγάνι και ψήνουμε κανονικά, όπως και την κλασική ομελέτα. Η ομελέτα χωρίς αυγά είναι πανέτοιμη! Λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα και καλή σας όρεξη!

Bonus Tips:
Αν σ’ αρέσει να πειραματίζεσαι μπορείς εναλλακτικά να δοκιμάσεις και την παρακάτω συνταγή:

1/3 φλ. ρεβυθάλευρο
1 κ.σ διατροφική μαγιά
1/4 κ.γ baking powder
1/3 φλ. και λίγο παραπάνω γάλα σόγιας
λαχανικά της αρεσκείας σου
λάδι για το τηγάνι

Η διαδικασία είναι η ίδια. Τσιγαρίζεις τα λαχανικά, παράλληλα ανακατεύεις ρεβυθάλευρο, μαγιά, baking powder και γάλα σόγιας σε χυλό. Το ρίχνεις πάνω από τα λαχανικά σου και ψήνεις την ομελέτα σου! Όποια συνταγή και να διαλέξεις, θα εκπλαγείς από τη νοστιμιά!


ediva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου