Τεμάχια: 20-25
250 γρ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 ml ελαιόλαδο απαλό
4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
3 κουτ. μέλι θυμαρίσιο
1 αυγό
1 κουτ. κανέλλα
χυμος πορτοκάλι
1/2 φλυτζ. τσαγιού ξηροί καρποί
125 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα μπισκότα βρώμης με μέλι και σοκολάτα, ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το μέλι, το αυγό, την κανέλα, τον χυμό και το ξύσμα. Προσθέτουμε τη βρώμη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σταδιακά ρίχνουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι.
Στο τέλος ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα.
Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις αραδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν.
Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για 15-18 λεπτά. Αν τα αφήσουμε περισσότερη ώρα, θα σκληρύνουν πολύ.
in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου