Βράσιμο
Αφήνουμε πρώτα τις φακές να βράσουν στο νερό και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε. Είναι σημαντικό να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, γιατί το έντονο βράσιμο τις τινάζει στα τοιχώματα και στο καπάκι του σκεύους και τις θρυμματίζει. Επίσης, μισοσκεπάζουμε το σκεύος, καθώς οι φακές «φουσκώνουν» και το περιεχόμενο χύνεται έξω.
Μυρωδιές
Μετά την πρώτη βράση, όταν χαμηλώσουμε τη φωτιά και αρχίσει το σιγανό μαγείρεμα προσθέτουμε τη δάφνη και το σκόρδο. Συνήθως, για ποσότητα 4 μερίδων, αρκούν 3 – 4 καθαρισμένες και χοντροκομμένες σκελίδες σκόρδου και 2 δαφνόφυλλα, φρέσκα ή ξερά.
Ξερό κρεμμύδι
Το ξερό κρεμμύδι είναι ένα βασικό συστατικό καθώς δίνει άλλη γλύκα στις φακές και βοηθάει στο να χυλώσει το ζουμί τους. Αν οι φακές είναι βραστερές και γίνονται γρήγορα, το βάζουμε από την αρχή, ώστε να βοηθήσει στο χύλωμα. Ειδάλλως, το βάζουμε μαζί με το σκόρδο.
Κρατάμε το νερό
Είναι σημαντικό να μην πετάξουμε το πρώτο νερό της βράσης, γιατί θα χάσουμε το μεγαλύτερο μέρος της νοστιμιάς και της ευωδίας της φακής. Πέραν αυτού, πετώντας το πρώτο νερό χάνουμε και σημαντικό μέρος των βιταμινών που περιέχουν οι φακές.
Το ξερό κρεμμύδι είναι ένα βασικό συστατικό καθώς δίνει άλλη γλύκα στις φακές και βοηθάει στο να χυλώσει το ζουμί τους. Αν οι φακές είναι βραστερές και γίνονται γρήγορα, το βάζουμε από την αρχή, ώστε να βοηθήσει στο χύλωμα. Ειδάλλως, το βάζουμε μαζί με το σκόρδο.
Κρατάμε το νερό
Είναι σημαντικό να μην πετάξουμε το πρώτο νερό της βράσης, γιατί θα χάσουμε το μεγαλύτερο μέρος της νοστιμιάς και της ευωδίας της φακής. Πέραν αυτού, πετώντας το πρώτο νερό χάνουμε και σημαντικό μέρος των βιταμινών που περιέχουν οι φακές.
in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου