Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Συνταγή: Τηγανίτες της γιαγιάς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

προετοιμασία 5 λεπτά, μαγείρεμα 5 λεπτά


Οι τηγανίτες της γιαγιάς, οι απλές τηγανίτες των παιδικών μας χρόνων. Τότε που στα γρήγορα, για να μας

γλυκάνουν ανακάτευαν 3 απλά υλικά και σε λίγο ένα βουνό από αφράτες και τραγανές τηγανίτες μας έπαιρναν το μυαλό

Υλικά Συνταγής

1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει

3/4 φλ. νερό

2 πρέζες αλάτι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα

μέλι θυμαρίσιο

πετιμέζι

κανελοζάχαρη

Εκτέλεση

 
 

Οι τηγανίτες της γιαγιάς χωρίς μαγιά, είναι μία εύκολη συνταγή με 3 μόνο υλικά. Νόστιμες και απλές, γίνονται στα γρήγορα και απολαμβάνονται αμέσως. Τηγανίζονται πάντα σε ελαιόλαδο και γαρνίρονται στα νησιά μας κυρίως με πετιμέζι αλλά καμιά φορά σερβίρονται με μέλι η κανελοζάχαρη.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό. Ανακατεύουμε το χυλό. Τον αφήνουμε να σταθεί για 10-15′

Ζεσταίνουμε το τηγάνι και βάζουμε ελαιόλαδο 1/2 εκατοστό. Αφού κάψει το λάδι, κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα τις παραδοσιακές τηγανίτες να ροδίσουν. Τις γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά.

Αφού ροδίσουν κι από την άλλη, τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τις βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με πετιμέζι, μέλι ή πασπαλίζουμε κανελοζάχαρη.

Απολαύστε τες,  ζεστές.

Μυστικά για τις τηγανίτες της γιαγιάς

-Οι παραδοσιακές τηγανίτες άλλοτε γίνονται με μαγιά και άλλοτε χωρίς μαγιά. Με μαγιά γίνονται φουσκωτές σαν λουκουμάδες, χωρίς μαγιά γίνονται πλακέ και τραγανές.

-Τηγανίζονται πάντα σε ελαιόλαδο γιατί η μισή νοστιμιά της οφείλεται στο τηγάνισμα της ζύμης στο καλό ελαιόλαδο.

-Αν έχετε χρόνο μπορείτε να αφήσετε την ζύμη σκεπασμένη να σταθεί για περισσότερη ώρα από 15′. Θα γίνουν πιο αφράτες έτσι.

 
 

-Μπορείτε να κάνετε και τηγανίτες με ό,τι αλεύρι έχετε.  Δηλαδή να χρησιμοποιήσετε αλεύρι χωρίς διογκωτικά πχ σταρένιο ή για όλες χρήσεις. Τότε όμως θα γίνουν πιο πλακέ στο σχήμα.  Όπως και να τις φτιάξετε είναι απίθανες.

-Τηγανίτες παραδοσιακές, τηγανίτες εύκολες που φτιάχνονταν παλιότερα σε κάθε σπίτι. Δεν είναι τυχαίο που ονομάζονταν και τηγανίτες της γιαγιάς, καθώς ήταν ό,τι πιο εύκολο και αγαπητό μπορούσαν να σερβίρουν στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου